Ankara'da hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar çıkacak!

Ülkemizde son günlerde etkili olan soğuk ve yağışlı hava gözlerin MGM'ye çevrilmesine neden oldu. MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yaptığı açıklamasında yurtta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar çıkacak!

Tekin, yaptığı açıklamasında başkentte yarın ve cuma günü yağış beklenmediğini ifade etti. Özellikle Ankara'da sıcaklığın 8 dereceye kadar çıkacağı ifade edildi.

Türkiye son günlerde soğuk ve donlu bir havanın etkisi altında kaldı. Vatandaşlar sıcaklıkların ne zaman yükseleceğini merak ederken, Fevzi Burak Tekin'den beklenen açıklama geldi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yerini yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı sisteme bırakacak.

YAĞIŞLAR YARI TRAKYA'DA BAŞLIYOR

Tekin, yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın yarın Rize ve Artvin çevrelerinde yağışlar bırakarak yurdu terk edeceğini, Orta Akdeniz üzerinden gelen görece ılık ve yağışlı sistemin ise yarın Trakya ve Kıyı Ege'den başlayarak yurdu etkileyeceğini bildirdi.

Yarın, Trakya ve Kıyı Ege'de görülecek yağışların perşembe günü Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında tüm yurtta etkili olacağını söyleyen Tekin, cuma ve cumartesi günü ise yurdun büyük bir bölümünde yağışların görüleceğini aktardı.

Yurtta sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkmasının beklendiğini söyleyen Tekin, sıcaklığın Güneydoğu Anadolu'da yer yer mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceğini kaydetti.

Ankara'da hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar çıkacak!

Ankara'da yarın ve cuma günü yağış beklenmediğini, havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını belirten Tekin, "Perşembe günü ise başkentte yağmuru göreceğiz. Üç gün boyunca hava sıcaklığı başkentte 6 ila 8 derece arasında olacak." dedi.

Uzman isim açıklamasında perşembe günü İç Anadolu'nun belirli kesimlerinde yağışların görülebileceğini ifade etti. Ancak Ankara genelinde sıcaklıklar normal seviyelere yükselecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER