Ankara'da Kahramanmaraş depremi anısına Kufi'nin Gözyaşları sergisi açıldı

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl yaşanan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği depremlerin etkileri halen devam ediyor. Yaşanılan acı ile ilgili sanat alanında yapılan çalışmalar kapsamında Ankara Millet Kütüphanesi'nde bir sergi açıldı.

Ankara'da Kahramanmaraş depremi anısına Kufi'nin Gözyaşları sergisi açıldı

Kahramanmaraş'ta bir günde 7 büyüklüğünde yaşanan iki deprem ülkemizde ardında ağır bir hasar bırakmıştı. 11 ilin etkilendiği depremde 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Milyonlarca insanın etkilendiği depremin üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçilmesine rağmen bölgede çalışmalar halen devam ediyor.

Ankara'da Kahramanmaraş depremi anısına Kufi'nin Gözyaşları sergisi açıldı

11 ŞEHİR İÇİN 11 RESİM

Yurdun dört bir yanında ülke tarihinin en acı olayları arasına giren Kahramanmaraş depremlerindeki kayıpları anma kapsamında etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Son olarak başkent Ankara'da bir sergi açıldı. “Kufi'nin Gözyaşları” adlı sergide depremden etkilenen 11 şehri simgeleyen 11 adet resim yer alıyor.

Serginin sahibi İranlı hat sanatçısı Sanaz Alborzi depremden sonra depremzedeler için bir şey yapmak istediğini ve bu nedenle eserleri hazırlayarak sergi açtığını belirti. Alborzi “Her eserde depremden etkilenen her ilin en meşhur türküsünü seçip Osmanlıca Kufi hattı ile yazdım. Ayrıca bu yazılar belli bir şekilde yazılmadı. Çünkü serginin adı gibi Kufi'nin gözyaşlarını gösterecektim burada. Ve her eserde her ilin en meşhur tarihi binasını seçip tasarladım” şeklinde konuştu.

SERGİ ANKARALILARI BEKLİYOR

Kufi'nin Gözyaşları sergisi Ankara'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 24 Mart tarihine kadar açık kalmaya devam edecek.

Kaynak: Cengiz Ortataş
SONRAKİ HABER