Ankara'da Karadeniz Peynir ve Mıhlama Festivali başladı

Başkent Ankara'da düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi devam ediyor. Ankara'da devam eden etkinliklere her geçen gün bir yenisi eklenirken kentte Karadeniz Peynir ve Mıhlama Festivalinin başladığı duyuruldu.

Ankara'da Karadeniz Peynir ve Mıhlama Festivali başladı

Başkent Ankara, farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Birbirinden farklı pek çok lezzet programına imza atan Ankara'da bu kez Karadeniz fırtınası esiyor. Karadeniz Bölgesi'nin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı "Peynir ve Mıhlama Festivali"nin Ankara'da başladığı ifade edilirken detaylar da belli oldu.

Ankara'da Karadeniz rüzgarları eserken Sıhhiye Yenişehir Pazar Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, başta kolot ve kaşar peyniri olmak üzere çeşitli peynirler ve tereyağının yanı sıra hamsi, mısır unu, salça gibi yöresel ürünler tezgahlarda satışa sunuldu.

BAŞKENTTE "KARADENİZ PEYNİR VE MIHLAMA FESTİVALİ" BAŞLADI

Sıhhiye Yenişehir Pazar Alanı'nda düzenlenen "Peynir ve Mıhlama Festivali"nin kemençe ve tulum çalınarak horon tepildi ve en çok uzayan mıhlama yapma yarışması düzenlendi.

Ankara'da Karadeniz Peynir ve Mıhlama Festivali başladı

Bal, mısır unu, tereyağı ve mıhlama peynirinden hazırlanan ürünlerin bulunduğu hediye paketi de yarışmanın kazananına ödül olarak verildi. Etkinliğe Rize'den katılan esnaflar da alanda hamsi festivalinin de yapılacağını dile getirerek, Rize'nin yöresel tatlarını tanıtmak istediklerini söyledi. Festival 11 Haziran'a kadar Sıhhiye Yenişehir Pazar Alanı'nda sürecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER