Ankara'da Karadeniz rüzgarı esti! Hamsiler pişti, horonlar tepildi

Ankara'da Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü coşkuyla kutlanırken, hamsiler pişti, horonlar tepildi, Ankaralı hamsiye doydu.

Ankara'da Karadeniz rüzgarı esti! Hamsiler pişti, horonlar tepildi

Ankara'da bulunan Başkent Millet Bahçesi'nde, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Düzenlenen hamsi festivalinde, yaklaşık 5 ton hamsi pişti.

Festivale, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katılım gösterdi.

ANKARALILAR HAMSİYE DOYDU

Yaklaşık 5 ton hamsi, Ankaralıların damaklarında lezzet şöleni oluştururken, tepilen horon ile bahar havasının yaşandığı günde doyasıya keyif yaşandı.

Ankara'da Karadeniz rüzgarı esti! Hamsiler pişti, horonlar tepildi

Festivalde konuşma yapan Bakan Uraloğlu, öncelikle vatandaşların Berat Kandili kutladı, ardından festivali düzenleyen Trabzon Dernekler Federasyonuna'na teşekkür etti. Türkiye'nin dört bir yanına hizmet ettiklerini ve bu hizmetlere devam edeceklerini belirten Uraloğlu, konuşması ardından festivalde vakit geçirdi.

‘’OY HAMSİ, HAMSİ DENİZDE OYNAR DANSİ''

Festivale katılan vatandaşlardan Erdoğan Pamuk, dağıtılan hamsiyi çok beğendiğini ifade ederek, “Ne demiş Evliya Çelebi, ‘Oy hamsi, hamsi denizde oynar dansi bugün ben hamsi yedim kimin var böyle şansi’ demiş. O yüzden hamsi yemek şans işidir. Bizde bu gün şanslıyız.” dedi.

Festivalde lezzetli hamsileri pişiren hamsi ustası İbrahim Koyuncu ise, 4 ton balık ve 25 bin ekmekleri olduğunu, hepsini festivale katılan vatandaşlara sunduklarını aktardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER