Ankara'da karneleri Milli Eğitim Bakanı Tekin verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'daki Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulundaki öğrencilere karne dağıttı.

Ankara'da karneleri Milli Eğitim Bakanı Tekin verdi

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardaki 20 milyon öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da bir ortaokulda öğrencilere karne dağıttı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokuluna giden Bakan Tekin, okul bahçesinde öğrencilerin keyifli bir son hafta geçirmesi için düzenlenen "yıl sonu faaliyet haftası" etkinliklerini izledi. Bakan Tekin, daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtmak için bir sınıfa çıktı. Burada bir öğrenci, Mehmet Akif İnan'ın Mescid-i-Aksa isimli şiirini keman eşliğinde okudu. Sınıf öğretmeniyle beraber öğrencilere karnelerini dağıtan Yusuf Tekin, öğrencilerle de sohbet etti.

Ankara'da karneleri Milli Eğitim Bakanı Tekin verdi

YENİ TASARIMLI KARNE HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl ilk defa ortaokul öğrencilerine dağıtılan, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işlendiği yeni tasarımlı karne hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler ise Tekin'e bazı sorular sordu. Bir öğrencinin, okuldaki sınavların test olarak yapılmasını talep etmesinin ardından Bakan Tekin, "LGS test. Bütün her şey de test olmasın, bazı şeyler de açık uçlu olsun. İstiyorsanız sınavlarınızı test yapalım, LGS'yi açık uçlu yapalım?" dedi. Bunun üzerine ise öğrenciler "Hayır" yanıtını verdi. Başka bir öğrenci ise kantin sırasından şikayetçi oldu. Tekin, kantinde sıra olması üzerine "Kantindeki sırayı çözelim, tamam ona bakalım" diye konuştu.

Bir başka öğrencinin ilkokullarda sınavların neden kaldırıldığına ilişkin soru sordu. Tekin, "İlkokuldaki çocukları sınavla ölçmeye gerek yok. Çünkü onların okula gelmesi başlı başına güzel bir şey. Okula geldikleri için ödüllendirsek yeter. Zaten okula geldikleri, okulu sevdikleri için başarılı olurlar. Zaten ondan sonra hep sınava girecekler. Bari ilkokulda hiç olmazsa biraz rahat etsinler" ifadelerini kullandı.

Bütün öğretmen ve öğrencilere güzel bir eğitim yılını geride bıraktıkları için teşekkür eden Yusuf Tekin, daha sonra da öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER