Ankara'da Kurban Bayramı öncesi marketlere bakanlıktan yoğun denetim

Bu hafta sonu başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde işletmelere yönelik denetimler artırılmaya başlandı. Söz konusu denetimlerde hem vatandaşın cebi hemde ürünlerin satılmaya uygunluğu kontrol edildi.

Ankara'da Kurban Bayramı öncesi marketlere bakanlıktan yoğun denetim

Kurban Bayramı hazırlıklarının en yoğun olduğu dönemlerde Ankara'da market ve işletmelerde insanları mağdur edilmesini önleyici hamleler gerçekleşiyor. Ticaret Bakanlığına bağlı olan ekipler marketlere giderek çeşitli başlıklarda işletmenin beklenen şartları sağlayıp sağlamadığına bakıyor

NELERE DİKKAT EDİLDİĞİNDEN BAHSEDİLDİ

Yapılan denetimlerde raf ve kasa fiyatlarının arasında bir fark olup olmadığını ve manav ürünlerinin mevcut durumu gibi hususlara dikkat edildi. Konu ile ilgili konuşan "Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan "Denetimlerde öncelikli olarak malın fiyat etiketinin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Daha sonra etikette malın ayırt edici özelliği, üretildiği yer, satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih gibi hususların bulunup bulunmadığını inceliyoruz. Etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığını da denetliyoruz" dedi.

Ankara'da Kurban Bayramı öncesi marketlere bakanlıktan yoğun denetim

DÜZENSİZLİĞE MÜSADE YOK

Ekipler istenilen uygunluğu yakalayamayan marketlere ve işletmelere yasadaki miktarı tutarınca ceza kesiyor. Denetimler ekipler tarafından yılın her döneminde sürüyor.

Kurban Bayramının son gününe kadar vatandaşların alışverişlerine devam etmesi bekleniyor. Normalden fazla fiyat uygulaması yapanlar ve kalitesiz ürünleri satmaya çalışanlara karşı vatandaşlarında tespiti anında gerekli yerlere bildirmesi isteniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER