Ankara'da kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelik oldu

Başkent Ankara'da kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelik oldu. En fazla yaralanmaların ise bayramın ilk günü olduğu belirtildi.

Ankara'da kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelik oldu

Kurban Bayramında her yıl olduğu gibi bu yıl da acemi kasaplar hastanelik oldu. Doç. Dr. Hasan Murat Ergani, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu. Kurban keserken kolundan yaralanarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesine gelen Salih Gültekin, başından geçenleri gülerek anlattı. Uzun yıllardır kurban kestiğini ve ilk kez böyle bir kaza yaşadığını anlatan Gültekin, "Arkadaşım eti parçalarken bıçağı koluma sapladı. Herhangi bir sorun yok şu anda. Yıllardır kurbanımızı keseriz ama bu yıl ilk defa acemi kasap olduk, bıçağı yedik" diye konuştu.

Ankara'da kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelik oldu

EN FAZLA YARALANMALAR BAYRAMIN İLK GÜNÜ OLUYOR

Yıllardır kurbanını kestiğini ve bu konuda artık ustalaştığını dile getiren Mesut Aktaş ise "Her sene kurbanımızı kendimiz kesiyoruz. Bu sene satırla yaraladım elimi. Kendime güvenen bir insandım, 'yok artık, ben yapmam' derdim ama bu akşam beni de televizyonda izleyecekler" ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Hasan Murat Ergani, kurban kesimi sırasındaki yaralanmalar nedeniyle acil servislerin yoğun olduğunu anlattı. Ergani, "Şu anda 65 kişi aktif olarak hazır bulunuyoruz. Gelen hastalarımızın tedavilerini planlıyoruz. Şu ana kadar 50 hastamıza hizmet verdik. Bunlardan 7'sini ameliyathaneye çektik, geri kalanların ilk müdahalelerini serviste bitirdik. Bu sayının gün sonuna doğru 100'ü geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. En fazla yaralanmaların bayramın ilk günü meydana geldiğini anlatan Ergani, gün sonuna doğru profesyonel kasapların da yorgunluktan dikkatsiz davrandığını ve kendilerini kestiğini söyledi.

Doç. Dr. Burak Yaşar da acil serviste bayramın ilk günü erkekleri, ikinci gün ise kadınları gördüklerini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER