Ankara'da merakla beklenen yağışlar başlıyor! Meteoroloji uzmanı açıklama yaptı

Ankara'da günlerdir beklenen yağışlar ile ilgili müjde niteliğindeki açıklama sonunda geldi. Günlerdir mevsim normallerinin üzerinde seyreden havaların ardından başkentte yağışların başlayacağı duyuruldu.

Ankara'da merakla beklenen yağışlar başlıyor! Meteoroloji uzmanı açıklama yaptı

Ülkemizde kış ayında olunmasına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi vatandaşları tedirgin etmiş, özellikle çiftçiler kuraklık tehlikesinden dolayı endişe duymaya başlamıştı.

BEKLENEN YAĞIŞ HABERİ GELDİ

En büyük beklentilerinin yağışların yağması olduğunu ifade eden vatandaşların beklediği haber sonunda geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde bir yağışlı sistemin etkisi altına girildiği ifade edildi. Konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Tekin, Ankara'da da yağışların başlayacağı müjdesini verdi.

Yurt genelinde yağışların etkileyeceği bölgeler hakkında detaylı bilgiler veren Tekin “Çarşamba günü ise Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvet olacak dikkatli olunmalı. Perşembe günü ise Hakkari, Şırnak ve Van’ın güneyinde yağışların kuvvetli olmasını tahmin etmekteyiz” diyerek vatandaşları uyardı.

Ankara'da merakla beklenen yağışlar başlıyor! Meteoroloji uzmanı açıklama yaptı

ANKARA'DA YAĞIŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ankara özelinde konuşan Tekin “Başkentte üç gün boyunca yağışları bekliyoruz. Aralıklarla sağanak yağış kendini gösterecek. Hava sıcaklığı Salı günü 15 derece, Çarşamba günü 9 derece, Perşembe günü ise 7 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklıkları 5 ile 7 derece arasında seyredecek” şeklinde konuştu. Başkentte yaşayan vatandaşlar söz konusu haberi mutlulukla karşılarken, yağışların devam etmesi bekleniyor.

Barajların doluluğu ve tarım arazilerinin kurak kalmaması açısından büyük önem taşıyan yağışların başlaması beklenirken uzmanlar su tasarrufunun önemine bir kere daha dikkat çekti.

SONRAKİ HABER