ANASAYFA Ankara Ankara'da Mercek-17 Operasyonu! Silah kaçakçıları yakalandı

Ankara'da Mercek-17 Operasyonu! Silah kaçakçıları yakalandı

Ülke genelinde yasadışı silah barındırma konusu emniyet birimlerinin en hassas oldukları konu başlıkları arasında geliyor. Bu kapsamda ekipleri günler süren düzenli operasyonlarına odaklanmayı sürdürüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da Mercek-17 Operasyonu! Silah kaçakçıları yakalandı

Kanunlara karşı gelen ve her hangi bir belge almadan silah bulunduran şahıslara kanunlar çerçevesinde cezalar veriliyor. Silahı hem taşıyan hem de bunun ticaretini yapmaya yeltenen şahıslara Mercek adı verilen geniş çaplı operasyonlar düzenleniyor.

YÜZLERCE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Bu kapsamda aralarında Ankara'nın da olduğu Türkiye'nin 74 şehrinde yeni bir operasyon düzenlendiği bildirildi. Açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ana kadar yüzlerce şüpheliye işlem yapıldığını duyurdu.

Konu ile ilgili yapılan paylaşımda operasyonun 4 gün sürdüğü ifade edildi. Düzenlenen Mercek-17 operasyonunda 707 silah ele geçirilirken, 869 şüpheliye ise gerekli adli işlemler gerçekleştirildi.

ANKARA'DA DURUM NE OLDU?

Mercek 17 operasyonu kapsamında Ankara'da da bir çok kişi ve silah yakalandı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre Ankara'da 34 silah ele geçirildi ve 37 kişi gözaltına alındı.  Şehirlerde Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlüklerinin ortak çalışması ile söz konusu operasyonlar başarı ile tamamlandı.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mesajında “Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek” diyerek bu konuda çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Yasadışı silah kullananlar ve bundan gayrı meşru şekilde para kazananlar büyük tehlike oluşturuluyor. Kendi inisiyatifi ile silah kullananlar insanların yaralanmasına ve hatta ölmesine sebep olabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediyesi bayramlaşma töreni düzenleyecek

Yenimahalle Belediyesi bayramlaşma töreni düzenleyecek