Ankara'da mülteci kadınları istismar ettiği iddia edilen sanığa 35 yıla kadar ceza istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlanarak yardıma muhtaç mülteci kadınları istismar ettiği iddia edilen sanık hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame Ankara 62. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ankara'da mülteci kadınları istismar ettiği iddia edilen sanığa 35 yıla kadar ceza istendi

Ankara’da bir şüphelinin yardıma muhtaç mülteci kadınlara yardım etme bahanesi ile yaklaşıp onları istismar ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede şüpheli için 35 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Ankara 62. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanık S.K.’nin 2014 yılında bir işletme kurduğu ve bu işletme aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yiyecek, giyecek, kömür, kırtasiye gibi yardımlarda bulunduğu iddianamede yer aldı. Sanıktan şikayetçi olanların da bu yardımlardan faydalanmak için işletmeye gittikleri belirtildi.

İSTİSMARDA BULUNDUĞU İDDİA EDİLDİ

İddianamede beyanlarına yer verilen müştekiler F.M. ve S.H.M, yıllar önce Suriye'den Ankara'ya geldiklerini, ilgili işletmeye erzak yardımı almak amacıyla gittiklerinde, sanığın kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu aktardı.

Sanığın her iki müştekiye de "sana para vereyim, benimle birlikte ol" teklifinde bulunduğu belirtilen iddianamede, teklifi kabul etmeyen müştekilerin yardıma muhtaç olmaları nedeniyle 5-6 yıl boyunca birçok kez mağazaya gittikleri, her defasında cinsel saldırıya uğradıkları kaydedildi.

İddianamede tanık olarak ifadesine yer verilen U.H, 12 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye geldiğini, eşi görme engelli olduğu için yaşadığı mahalledeki diğer kadınlarla birlikte sanığın yardım dağıttığı yere gittiğini anlattı.

Ankara'da mülteci kadınları istismar ettiği iddia edilen sanığa 35 yıla kadar ceza istendi

Sanığın yardım yapacağı kadınları kendisinin seçtiğini belirten U.H, bir seferinde kadınların arkasına geçerek sıkıca sarıldığını gördüğünü, durumdan korktuğu için yardımları almayı bırakıp dernekten ayrıldığını, maddi sıkıntı yaşayan kadınların ise sanığın davranışlarına ses çıkaramadığını ifade etti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Sanık ise beyanında, emekli olduktan sonra hayır işleriyle uğraşmaya başladığını, bir süre sonra açtığı işletmede iyi durumda olan vatandaşların yaptığı bağışları mültecilere dağıtarak yardımda bulunduğunu, müştekilere cinsel saldırıda bulunmadığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini savundu.

Tüm dosya birlikte değerlendirildiğinde, sanığın, müştekilere karşı eylemlerde bulunarak cinsel saldırı suçunu zincirleme şekilde işlediğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, sanığın zincirleme şekilde "basit cinsel saldırı" suçundan 35 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan iddianame Ankara 62. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanığın yargılanmasına kısa bir süre içerisinde başlanması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER