ANASAYFA Ankara Ankara'da ne kadar başıboş köpeğin olduğu belli oldu!

Ankara'da ne kadar başıboş köpeğin olduğu belli oldu!

Özellikle son aylarda ülkenin farklı yerlerinden başıboş köpek saldırısı haberi gelmiş, bazı saldırılar ölümle sonuçlanmıştı. Bu konu hakkında vatandaşlardan tepki üstüne tepki gelirken durumun ciddiyetini gözler önüne seren bir bilgi daha ortaya çıktı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da ne kadar başıboş köpeğin olduğu belli oldu!

Türkiye'nin önemli bir sorunu olarak görülen başıboş sokak köpekleri ile ilgili tartışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Ev ve iş yerlerine giderken köpeklerin saldırısına uğrayan ya da böyle bir saldırı tehdidi ile hayatına devam eden insanlar net bir çözüm ortaya konulmasını istiyor.

Konu ile ilgili ülkenin farklı noktalarından çocuk yaştaki vatandaşlardan yaşlı vatandaşlara kadar pek çok insanın saldırıya uğradığı haberleri gelirken bu kapsamda yerel ve ulusal anlamda neler yapılacağı merak konusu oldu. Sokaklardaki başıboş hayvanları hakkında bu şekilde bir süreç devam ederken gelen son bilgi kısa zamanda kendinden söz ettirmeyi başardı.

3 BÜYÜK ŞEHİRDE YÜZBİNLERCE BAŞIBOŞ KÖPEK VAR

Milliyet gazetesinin haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul, İzmir ve Ankara'da kaç başıboş köpek olduğu bilgisi verildi. Bakanlığın paylaştığı verilerde Türkiye’nin 3 büyükşehrinde toplam 668 bin 900 başıboş sokak köpeği bulunduğu ortaya çıktı.

3 büyük şehir arasında ise İzmir kendine ilk sırada yer buldu. 450 bin sokak köpeğinin bulunduğu şehri İstanbul 128 bin 900, Ankara ise 90 bin ile takip etti.

Sayıları 700 bine yaklaşan ve insandan çok daha hızlı bir şekilde üreyen köpekler ile ilgili bu soruna nasıl bir çözüm bulunacağı merak ediliyor. Toplumun ortak temennisi ise bu durumun can yakmayan bir şekilde sonlandırılması oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İrem Derici açıkladı! Gökhan Fırat'la ayrıldı mı?

İrem Derici açıkladı! Gökhan Fırat'la ayrıldı mı?