ANASAYFA Ankara Ankara'da o ilçelerde yaşayanlar dikkat! Evinizin altından fay hattı geçiyor olabilir bazı ilçeler kırmızı listede

Ankara'da o ilçelerde yaşayanlar dikkat! Evinizin altından fay hattı geçiyor olabilir bazı ilçeler kırmızı listede

Türkiye'yi derinden etkileyen depremin ardından vatandaşların pek çoğu fay hattı araştırması yapmaya başlarken özellikle de Başkent Ankara'da fay hattı geçen ilçeler merak konusu oldu.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'da o ilçelerde yaşayanlar dikkat! Evinizin altından fay hattı geçiyor olabilir bazı ilçeler kırmızı listede

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken tüm Türkiye derin bir yasa boğulmuştu. Türkiye'yi derinden etkileyen depremin ardından vatandaşların pek çoğu fay hattı araştırması yapmaya başlarken özellikle de Başkent Ankara'da fay hattı geçen ilçeler merak konusu oldu. Peki Ankara'da fay hattı geçen ilçeler hangisi? Ankara'da fay hattı nereden geçiyor?

Vatandaşlar 50 bini geçkin vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremin ardından başkentte deprem riskinin olup olmadığı en çok araştırılan konulardan birisi olmuştu. Deprem ile ilgili araştırmalar hala devam ederken Ankara'da fay hattı geçen ilçeler belli oldu.

ANKARA'DA O İLÇELERDEN FAY HATTI GEÇİYOR!

Türkiye son dönemlerde hemen hemen tüm doğal afetlerle sınanırken sel, heyelan, deprem birçok önemli sorunlar atlatıldı. Ülke çapında gündeme gelen ve dünya manşetlerinde yer alan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından il il fay hattı araştırmaları yapılmaya başlandı. Kahramanmaraş merkezli depremin fay hattı kırılması sonucu yaşanması yürekleri ağza getirirken özellikle de Başkent Ankara'nın deprem konumu merak edildi.

Ankara 3. ve 4. deprem bölgesi olarak görülürken Ankara fay hattı şehrin altından geçmemesiyle biraz da olsa burada yaşayan milyonlarca vatandaş için umut verici bir durumdur. 1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları yer alırken Çevre illerdeki fay hatlarından kaynaklı Ankara deprem açısından risk barındırmaktadır.

RİSKLİ İLÇELER BELLİ OLDU!

Deprem noktasında Ankara'nın en riskli bölgeleri arasında Şereflikoçhisar, Demetevler, (Yenimahalle) Çamlıdere, Kızılcahamam, Kazan bulunmaktadır. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar için uzmanlar deprem bölgesi adına riskli bölge olarak adlandırmaktadır.

Ankara'nın riskli olarak işaretlenen ilçelerinde yaşayan vatandaşların depreme dayanıklı ev yaptırması ve deprem çantalarının hazır olması gerekmektedir. Sadece risk taşıyan yerlerde değil bu önlemler herkes tarafından alınmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yabancı öğrenciler Ankara Pursaklar'daki Endemik Vadi Parkı'nı gezdi

Yabancı öğrenciler Ankara Pursaklar'daki Endemik Vadi Parkı'nı gezdi