Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Yaz aylarının gelmesi ile beraber daha önceki yıllarda orman yangınları ile ilgili acı tecrübeler yaşayan Türkiye'de yasak açıklamaları gelmeye başladı.

Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Türkiye'de özellikle 2021 yılında ülkenin farklı noktalarında eş zamanlı olarak orman yangınları yaşanmış, yangınlarda binlerce hektarlık alanlar küle dönmüş ve insanlar hayatını kaybetmişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan acı tecrübeler ve benzer yangın hadiselerinden dolayı yaz aylarına özel olarak bir yasak getirildi. Konu ile ilgili Ankara Valiliği bir paylaşımda bulunarak ormanlık alanlara girişlere geçici olarak yasak getirildiği ifade edildi.

Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı! - Resim : 2

Konu ile ilgili olarak Ankara Valiliği resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi;

"Ankara İli Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında İlimiz sınırları içerisindeki ekli listede yer alan milli park / mesire alanları / tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler 15/06/2024 - 30/09/2024 tarihleri arasında 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca yasaklanmıştır"

DİKKATSİZLİK VURGUSU

Ankara Valiliği şehirde ormanlık alanlara girişlerin neden kısıtlandığı konusuna gerekçe olarak tarla ve temizlik çalışmaları, piknik, çoban ateşi gibi kasıt, ihmal veya dikkatsizlik neticesinde çıkan yangınların ağır tahribat oluşturması gösterildi.

Ülke genelinde benzer adımlar gelmeye devam ediyor. Yasaklara uymayan şahıslara ise ağır yaptırımlar uygulanıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER