Ankara'da sağanak nedeniyle Ayaş yolu trafiğe kapandı, metro seferleri durduruldu bazı durakları su bastı

Başkent Ankara'da etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle Ayaş yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Bazı metro hatlarında seferler durduruldu. Ayaş yolunda çok sayıda araç sürücüsü, ekiplerin suyu tahliye etmesini beklerken bazı metro girişleri ve alt geçitleri su bastı.

Başkent Ankara'nın bazı noktalarında hayat adeta durma noktasına geldi. Kentte etkili olan sağanak yağış, özellikle Sincan ilçesinde olumsuzluğa neden olurken öğleden sonra başlayıp etkisini artıran sağanak, birçok ilçede yollarda su birikintilerine neden oldu.

Ayaş yolu yoğun yağış sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatılırken çok sayıda araç suda mahsur kaldı ve sürüler de ekiplerin suyu tahliye etmesini bekledi. Bu arada yolda kalan bazı araçlar, iş makineleri ve forkliftlerle çekilirken bazı metro girişlerini su basması nedeniyle de seferler durduruldu.

ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yağışla beraber bazı metro istasyonlarında su seviyesinin normal değerlerin üzerine çıktığı ve su tahliyesi yapıldığı belirtilirken EGO Genel Müdürlüğü, metro seferlerinin Eryaman 5 - Koru istasyonları arasında devam edeceğini duyurdu.

Ankara'da sağanak nedeniyle Ayaş yolu trafiğe kapandı, metro seferleri durduruldu bazı durakları su bastı

Kentte öğleden sonra başlayıp etkisini artıran sağanağa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar kapalı alanlara geçerek yağışın durmasını bekledi.

Ankara'da sağanak nedeniyle Ayaş yolu trafiğe kapandı, metro seferleri durduruldu bazı durakları su bastı - Resim : 2

Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde etkisini gösteren sağanağın yanı sıra Çankaya ilçesine bağlı Çayyolu Mahallesi'nde de kısa süreli dolu etkili olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER