Ankara'da sağanak yağış başladı! Yollar göle döndü!

Başkentte sağanak yağış etkisini gösteriyor. Trafikte şiddetli yağışa yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşıyor.

Ankara'da sağanak yağış başladı! Yollar göle döndü!

Ankara'da birkaç gündür şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Ankara’nın birçok bölgesinde sağanak yağış başladı. Sağanak yağışın gün içerisinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Ankara'da birçok gündür hava durumu ile ilgili yapılan uyarıların ardından sağanak yağış yeniden etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda, sağanak yağış beklendiği açıklanmıştı. Sağanak yağışa trafikte yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Ankara’nın birçok bölgesinde etkili sağanak yağmur başladı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yapılan uyarılarda Ankara’da etkili sağanak yağış beklendiği açıklanmıştı. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istenmişti. Ankara’nın Sincan ilçesinde de yer yer yollarda su birikintilerinin olduğu ve araçların ilerlemekte zorluk çektiği anlar ise çevredekilerin kameralarına yansıdı.

Ankara'da sağanak yağış başladı! Yollar göle döndü!

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Şiddetli yağış, Ankara'nın birçok bölgesinde su baskınlarına neden oldu. Birçok cadde ve sokak su altında kalırken, araçlar suya gömüldü. Sağanak yağış, Ankara'nın Çankaya, Etimesgut, Sincan gibi merkez ilçelerde etkisini gösterdi.

Kuvvetli yağışla birlikte göle dönen D140 karayolundaki gidiş ve dönüş istikametinde çok sayıda araç suya gömüldü. Sürücüler ve yolcular araçlarında mahsur kaldı, bazıları ise araçlarını terk ederek güvenli bölgelere ulaşmaya çalıştı.

Ankara'da sağanak yağış başladı! Yollar göle döndü! - Resim : 2Ankara'da sağanak yağış başladı! Yollar göle döndü! - Resim : 3

Ankara'nın birçok bölgesinde etkili olan yağışın gün içerisinde devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların devam edecek yağışa karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik durma noktasına geldi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER