Ankara'da sağanak yağmur bir kez daha etkili oldu

Ankaralılar haftalardır yağmurlardan dolayı zor anlar yaşamaya devam ediyor. Yağan yağmurlar hızlı ve yoğun bir şekilde yaşanarak kısa zamanda yolların göle dönüşmesine neden oluyor.

Ankara'da sağanak yağmur bir kez daha etkili oldu

Türkiye'nin genelinde kış aylarının kurak geçmesinin ardından tüm umutlar bahar aylarına çevrilmişti. Vatandaşın umut ettiği yağmurlar Nisan ayından itibaren başlamış, yağışlar sel boyutuna kadar ulaşmıştı.

ANKARALILARIN YAĞMUR İLE İMTİHANI

2024 yılının şu ana kadar yaşanan yağmurlarına damga vuran şehir ise Başkent Ankara oldu. Ankara'da yağan yağmurlar aynı anda bir çok ilçeyi esir almış, vatandaşlar bu nedenle maddi olarak büyük zarara uğramıştı.

Şehirde yaşanan her yağmur neredeyse her seferinde uyarıları beraberinde getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği meteorolojik kaynaklardan alınan veriler doğrultusunda kente sık sık çağrılar yaptı.

Ankara'da sağanak yağmur bir kez daha etkili oldu

Ankara bugün bir kez daha şiddetli yağmura sahne oldu. Yağmur nedeniyle araçlar ve vatandaşlar yolda hareket etmekte zorlandı. Şehrin farklı yerlerinde benzer görüntüler oluşurken insanların hazırlıksız yakalanması kameralara yansıdı.

HAZİRAN AYI GÜNEŞLİ GÜNLERLE GELİYOR

Başkentte ay sonuna kadar benzer görüntülerin yaşanmasının beklenildiği öğrenildi. Ankara'da yılın ilk yarısının son ayında ise hava sıcaklıklarının yükselmesi ve güneşli günlerin geri gelmesi tahmininde bulunuldu.

SONRAKİ HABER