Ankara'da sahte belge soruşturmasında 20 kişiye tutuklama kararı çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü sahte belge soruşturmasında 20 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Bu sahte belgelerle işe giren kamu görevlilerinin görevlerine son verilecek.

Ankara'da sahte belge soruşturmasında 20 kişiye tutuklama kararı çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sahte belge soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan 58 şüpheliden 20’si hakkında tutuklama kararı verildi. Bu kişilerin 33 kamu görevlisi adına ikiz elektronik imza çıkardıkları ve bu yolla sistemlere yetkisiz erişim sağladıkları belirlendi. Bu şekilde menfaat temin edildiği soruşturmada tespit edildi.

Soruşturma çerçevesinde 58 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün hakim karşısında çıkarılan bu 58 kişiden 39’u için Başsavcılık tutuklama talep etti. Mahkemede 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kalan şüpheliler için ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildi.

MAHKEMEDE 20 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamu görevlilerinin elektronik imzalarını taklit ederek kurumların sistemine yetkisiz erişim sağladıkları ve bu yolla menfaat temin ettikleri öne sürülen 20 zanlı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada 33 kamu görevlisi adına ikiz elektronik imza çıkarılarak, kurumların sistemine yetkisiz erişim sağlandığı ve bu yolla menfaat temin edildiğinin tespit edilmesinin ardından gözaltına alınan 58 kişi, Ankara Adliyesine getirildi.

TUTUKLANMAYANLARA ADLİ KONTROL

Soruşturmayı yürüten savcı, 39 şüphelinin tutuklanması, diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Şüpheliler daha sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ankara'da sahte belge soruşturmasında 20 kişiye tutuklama kararı çıktı

Hakimlik, "resmi belgede sahtecilik", "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun'a muhalefet" ve "bilişim sistemine girme" suçlarından 20 şüphelinin tutuklanmasına, diğerleri hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanarak salıverilmelerine karar verdi.

SAHTE BELGELERLE İŞE GİREN KAMU GÖREVLİLERİNİN GÖREVLERİNE SON VERİLECEK

Başsavcılıkça, şüpheliler tarafından sahte mezuniyet belgesi, diploma, sınav sonuç belgesi üretildiği, söz konusu belgeleri kullanarak işe giren kamu görevlisi var ise görevine son verilmesi ve diğer işlemlerin tesis edilmesi adına ilgili idarelere bilgi verildiği öğrenildi.

Olayla ilgili olarak yargılama süreci devam edecek. Bu sürecin neticesinde şüpheliler hakkında verilecek olan cezalar belli olacak. Hangi kamu görevlilerinin görevlerine son verileceği hususu ise merak uyandırıyor. ​​​​​​​

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER