ANASAYFA Ankara Ankara'da şehit yakınları bayramdan önce şehitlikleri doldurdular

Ankara'da şehit yakınları bayramdan önce şehitlikleri doldurdular

Bayram dönemlerinde buruk bir sevinç yaşayan şehit aileleri her bayram öncesi olduğu gibi bu Ramazan bayramı arifesinde de şehitlikleri ziyaret ettiler. Yakınları için dua okuyan yakınlar duygusal anlar yaşadı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da şehit yakınları bayramdan önce şehitlikleri doldurdular

Bayram arefe dönemlerinde ve bayram sabahlarında vatandaşlar mezarlıklara giderek kaybettiği yakınlarını anıyor, onların mezarları başında dualar ediyor. Ülke genelinde mezarlıklarda yaşanan yoğunlukların bayram günü de devam etmesi bekleniyor.

ŞEHİTLİKLERDE DUYGUSAL ANLAR

Bayram dönemlerinde mezarlık ziyaretleri denilince akıllara gelen ilk insanlar arasında şehit yakınları da yer alıyor. Evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini toprağa veren vatandaşlar günün ilk saatlerinden itibaren şehitliklere giderek hasret gideriyor. Vatanın birliği ve beraberliği uğruna genç yaşlarda sevdiklerini ebediyete uğurlayan aileler gururlu olduklarını fakat hasretin kendilerini zorladıklarını ifade ediyorlar.

Bu kapsamda bu Ramazan bayramında Ankara'daki bilindik şehitliklerden Cebeci Askeri Şehitliği şehit aileleri ile doldu. Aileler kabirlerin başında uzun süre vakit geçirip dualar ettiler. Kayıplarının ardından göz yaşı döken aileler uzun uzun şehitleri ile dertleşti.  Evladını ziyarete gelen ailelerden Şehit Serkan Dökmeci’nin annesi Ayfer Dökmeci duygularını “Gün geçtikçe daha çok özüyoruz, önce hep gelecek ümidi oluyordu ama gün geçtikçe daha çok özlüyoruz. Şu anda yanımda olsa ona doya doya sarılırdım çok özledim” diyerek ifade etti.

“BURAYA GELİNCE HUZUR BULUYORUZ”

Bir diğer şehit yakını olan Meryem Altanlar ise 30 yıl önce şehit olan oğlu Mehmet Altanlar için “Anlatılacak her şey burada; buraya gelince huzur buluyoruz. Hevesimiz yok hevesimizi, yaşantımızı da aldı götürdü. Bizim çocuklarımız hiç değilse vatana gitti” diyerek yaşadıkları burukluğu dile getirdi.

Şehit yakınları ile gerek hükümet gerek özel kuruluşlar tarafından ilgileniliyor. Ülke genelinde de şehit yakınlarına büyük saygı duyuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Yavaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı!

ABB Başkanı Yavaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı!