Ankara'da servis ücretlerine zam geliyor!

Son dönemlerde art arda gelen zamların birisi de özellikle akaryakıt fiyatları olurken akaryakıt fiyatlarına son haftalarda gelen zamların ardından Ankara'da servis ücretlerine zam geleceği açıklandı.

Ankara'da servis ücretlerine zam geliyor!

Peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Ankara'da son olarak toplu taşıma ücretlerine ve taksi ücretlerine zam gelirken Ankara'da ki servis fiyatlarına da zam geldi. Son dönemlerde art arda gelen zamların birisi de özellikle akaryakıt fiyatları olurken akaryakıt fiyatlarına son haftalarda gelen zamların ardından Ankara'da servis ücretlerine zam geleceği açıklandı.

Ankaralı vatandaşları yakından ilgilendiren bir zam haberi daha gündeme geldi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı önümüzdeki hafta Ankara Esnaf Sanatkârlar Odası yetkilileriyle zammı görüşmek üzere bir araya geleceğini açıkladı.

SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM YOLA ÇIKTI!

Okulların açılmasına son 1 ay kalırken yeni bir zam daha yola çıktı. Ankara'da servisçiler en son Ocak ayında servis ücretlerine zam geleceğini açıklarken yeni dönem için yeniden zam talebinde bulunacaklarını açıkladılar. Tuncay Elmadağlı tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki dönemlerde servis ücretlerine yüzde 70-80 civarında bir zam yapmayı planladıklarını belirtti.

Elmadağlı açıklamasında “Ocak ayında sadece motorinin litresi 19 TL civarındaydı. Bugün 40 TL’ye yakın. Bunun yanı sıra maliyetler de arttı” ifadelerini kullandı. ''Ocak ayında yapılan zam ile 2022-2023 dönemi içerisinde Ankara’da 0-3 kilometre arası okul servisi ücretleri 5 bin 96 TL, 3-6 kilometre okul servis ücreti 5 bin 616 TL, 6-10 kilometre okul servis ücreti 6 bin 494 TL, 10-15 kilometre okul servis ücreti 7 bin 553 TL olarak belirlendiğini belirten Elmadağlı yeni dönemde zam geleceğini açıkladı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ZAM TALEBİ GELECEK!

Servisçi esnafının zorlandığını dile getiren Elmadağlı “Önümüzdeki hafta yüzde 70-80 civarında bir zam talep edeceğiz. Zam yapmak mecburiyetindeyiz, girdi maliyetlerinde yaşanan artış ve özellikle de akaryakıt fiyatları servisçi esnafını oldukça zorluyor.” dedi.

SONRAKİ HABER