ANASAYFA Ankara Ankara'da sığınmacılara sahte kira sözleşmesi hazırlayan şahıslar gözaltına alındı!

Ankara'da sığınmacılara sahte kira sözleşmesi hazırlayan şahıslar gözaltına alındı!

Başkentte yaşanan olay dolandırıcıların ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gösterdi. Yaşanılan durumda yurt dışından gelen şahısların konaklayacak ev bulmalarına yardımcı olma vaadi ile onları kandırdıkları anlaşıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da sığınmacılara sahte kira sözleşmesi hazırlayan şahıslar gözaltına alındı!

Ankara'da sığınmacıları dolandıran şahıslar düzenlenen operasyon sonucu yakalandı. Şahısların ellerindeki birikimleri alarak onları zarara uğratmak isteyenlerin yöntemi olarak  barınma konusu üzerinden gittiği anlaşıldı.

Söz konusu konu ile ilgili harekete gelen adli birimlerin çok sayıda şahsı gözaltına aldı. Şahısların sahte kira sözleşmesi hazırladıkları öğrenildi. Sığınmacıların oturum izni alabilmek için onlara sahte kira sözleşmesini veren şahıslar hakkında yapılan operasyonda 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden yakalanıp gözaltına alınan kişi sayısı 6 oldu.

"TAM 110 KİŞİ"

Sahte kira sözleşmesi belgesi hazırlayan şahısların operasyon düzenlenene kadar 110 kişiye bu yolla sahte kira sözleşmesi verdiği öğrenildi. Şahısların adına kira sözleşmesi hazırlayan zanlılar yapı izni bulunmayan yerleri ise kiraya verilecek yerler olarak gösterdiler.

Bu durumun ortaya çıkmasından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. 13 kişiden geri kalan 6 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor. Benzer türdeki evrakta sahtecilik ve benzeri suçların kanunda ağır yaptırım karşılığı bulunuyor.

EMNİYET BİRİMLERİ TEYAKKUZDA

Evraklarda oynamalar yapıp ilgili birimlerin yanlış yönlendirilmesini engellemek adına çalışmalar sürüyor. Tespit edilen suç ve suçlular yürütülen soruşturma sonucunda yakalanarak cezalandırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Başkanı Çetin dünya evine giren çiftlerin mutluluğuna ortak oluyor

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin dünya evine giren çiftlerin mutluluğuna ortak oluyor