Ankara'da silah kaçakçılarına Mercek-11 operasyonu! 1124 kişi gözaltına alındı

Türkiye güne büyük bir operasyon haberi ile uyandı. Aralarında Ankara'nın da olduğu tam 74 ilde 4 gün boyunca devam eden Mercek-11 Operasyonunda çok sayıda silah ele geçirilirken, 1124 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara'da silah kaçakçılarına Mercek-11 operasyonu! 1124 kişi gözaltına alındı

Ülkemizde son dönemde ardı arkası kesilmeyen geniş çaplı ve günlerce süren operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Mercek-11 adlı operasyon Türkiye'nin tam 74 ilinde gerçekleştirildi.

Nerdeyse ülkenin tamamında 4 gündür devam ettiği öğrenilen operasyon ruhsatsız silah taşıyan ve silah kaçakçılığı yapanlara gerçekleştirildi. Konu ile ilgili detayları İçişleri Bakanı olarak görevini sürdüren Ali Yerlikaya verdi.

Ankara'da silah kaçakçılarına Mercek-11 operasyonu! 1124 kişi gözaltına alındı

1124 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Yerlikaya paylaşımında “74 İlde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “MERCEK-11” Operasyonlarında; 749 Ruhsatsız Tabanca, 72 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca, 26 Uzun Namlulu Tüfek, 164 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam 998 Silah ele geçirildi. 1124 Şüpheli gözaltına alındı. Halkımızın Huzurunu Kaçıran Organize Suç Örgütlerinin ve Onlara Silah Temin Edenlerin Peşindeyiz. Onları Adalete Teslim Etmeye Kararlıyız” şeklinde konuştu.

EMNİYET GÜÇLERİNE TEBRİK

Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 74 ilde bu şekilde geniş çaplı bir operasyon yapılması kısa sürede gündem olurken Bakan Yerlikaya ise “Halkımızın Huzurunu Kaçıran Organize Suç Örgütlerinin ve Onlara Silah Temin Edenlerin Peşindeyiz. Onları Adalete Teslim Etmeye Kararlıyız” diyerek söz konusu operasyonlarda görev alan personel için “Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan kişilerin kısa sürede haklarındaki yasal işlemlerin tamamlanması bekleniyor. Bakan Yerlikaya güncel bilgiler paylaşmayı sürdürüyor.

SONRAKİ HABER