Ankara'da Slovenya Milli Günü kutlandı

Ankara'da Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde Slovenya Milli Günü kutlandı. Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Slovenya'nın Türkiye ile iş birliğine önem verdiğini söyledi.

Ankara'da Slovenya Milli Günü kutlandı

Başkent Ankara'da Slovenya Milli Günü, yapılan resepsiyonla kutlandı. Çok sayıda davetli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Ural oğlu ve Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Gorazd Rencelj, etkinliğe katılım gösterdi.

Slovenya Mili Günü, Ankara Başkentteki Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde düzenlendi. Slovenya Mili Günü resepsiyonuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Gorazd Rencelj ile davetliler katıldı.

Türkiye'de nezaket ve konukseverlikle karşılandığını söyleyen Büyükelçi Rencelj, Slovenya Milli Günü kutlamasına katılan davetlilere teşekkür etti. Ülkesinin 33 yıl önce bağımsızlığını elde ettiğine söyleyen Rencelj, Slovenya'nın o dönemde uluslararası tanınırlığını kazanmak ve diğer ülkelerle barış içinde yaşamak istediğini kanıtlamak için çabaladığını anlattı. Rencelj, ülkesinin geçen hafta Filistin devletini tanıdığını anımsatarak, "Filistin'i tanıma kararı, Gazze'deki insanlık trajedisinin kara bulutları altında olgunlaştı" diye konuştu.

Ankara'da Slovenya Milli Günü kutlandı

"SLOVENYA TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYOR"

Slovenya'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO'daki 20'nci yılını kutladığına dikkati çeken Rencelj, kendi geleceğini belirleme hakkı ihlal edilenlerin mücadelesine destek vermeyi sürdürdüklerini kaydetti. Rencelj, Ukrayna'nın egemenlik haklarının ihlal edildiğini vurgulayarak, uluslararası barış, güvenlik ve mimarinin zorluklarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Rencelj, ülkesinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bu zorluklarla doğrudan mücadele ettiğinin altını çizdi.

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Slovenya'nın Türkiye ile iş birliğine önem verdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER