Ankara'da son yerel seçime göre büyük değişiklik yaşandı! İşte el değiştiren ilçeler

Türkiye bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Seçime ülke ve Ankara genelinde birinci parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin aldığı oy oranları damga vurdu.

Ankara'da son yerel seçime göre büyük değişiklik yaşandı! İşte el değiştiren ilçeler

Haftalardır üzerine bir çok tartışma yaşanan ve sonuçlarının ne olacağı merak edilen 31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi. Ülke genelinde sandıkların %99,82'si açılırken seçimden zaferle çıkan parti CHP oldu.

CHP'DEN BÜYÜK ZAFER

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri deyim yerindeyse bir ittifaklar seçimi olmuş, seçimde pek çok yerde ortak aday gösterilmişti. Bu seçimin üstünden 9 aylık bir süre geçmesinin ardından ülke bir kez daha sandık başına gitti. Diğer seçimden farklı olarak ittifak oranının çok az olduğu seçimlerden zaferle ayrılan parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP AK Parti kurulduğundan beri ilk defa bir yerel seçimlerde 1. parti oldu.

Söz konusu seçimde Ankara'da adından söz ettirdi. CHP'nin ABB Başkanı olan ve bu seçimde de aday olarak gösterilen Mansur Yavaş en yakın rakibi Turgut Altınok'a yüzde 30'un üzerinde bir fark atarak yeniden Başkanlığa seçildi. Ankara'nın ilçelerinde de CHP büyük bir başarı sergiledi.

İŞTE EL DEĞİŞTİREN İLÇELER

Şehirde 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti 3, MHP ve CHP 3'er ilçe kazanmıştı. 2024 yılında yapılan yerel seçimlerde ise CHP 16, Ak Parti ise 8 ilçe kazandı. Çamlıdere ilçesi ise bağımsız aday Adem Ceylan'ın kazanması ile sonuçlandı. Bu sonuçların ardından Ankara'da Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Kahramankazan, Etimesgut, Keçiören, Polatlı, Haymana, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Kalecik ve Mamak Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen ilçeler oldu.

Bu sonuçların ardından CHP tarafında büyük bir sevinç hakim oldu. AK Parti olmak üzere diğer adaylardan ise sonuçlara saygı duyduklarını ifade eden sözler geldi.

SONRAKİ HABER