ANASAYFA Ankara Ankara'da taksi tariflerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu

Ankara'da taksi tariflerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu

Ülkemizde KDV ve ÖTV'nin artması ile birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar Ankara'daki ulaşım araçlarına da zam olarak yansıdı. Ankara'daki taksi ücretlerine zam gelirken tarifelerin yenilenmesi için taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da taksi tariflerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu

Ankara'da taksi tariflerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan harç ve vergi artışı kararının ardından akaryakıtta alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de artırıldı. Dövizin yükselişi ve vergilere gelen zamlarla birlikte Türkiye'de zam gelmeyen bir kalem kalmadı.

Akaryakıt ve doğal gazda ÖTV'nin artması ile birlikte toplu taşıma araçlarına zam açıklanırken Başkent Ankara'da da toplu taşıma araçlarına ardından dolmuşlara ve taksilere de zam geleceği açıklandı.

Ankaralılar bu adreste bir araya geliyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Ankara'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için sıraya girdi. Yeni tarife 21 Temmuz Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlandı. Akaryakıta gelen zamlar sonrasında Ankara’da taksi ücretlerinde fiyat düzenlemesine gidildi. İndi bindi, açılış ve kilometre fiyatlarına yüzde 50’ye yakın zam geldi.

ANKARA'DA TAKSİ TARİFELERİ YENİLENDİ

İndi bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olarak belirlendi. Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi’ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Açılış ücreti 17 TL

Kilometre ücreti 15 TL

İndi - bindi ücreti ise 50 TL olacak.

Söz konusu zamlı tarife 21 Temmuz Cuma günü itibariyle müşterilere yansıtıldı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 KPSS Lisans oturumları ne zaman, saat kaçta yapılacak?

2023 KPSS Lisans oturumları ne zaman, saat kaçta yapılacak?