Ankara'da toplu taşımada unutulan eşyalar açık arttırma ile satıldı

ABB tarafından geçtiğimiz günlerde Ankaralıların hizmetinde belediyeye bağlı olarak çalışan EGO otobüsleri ANKARAY ve metrolarda 2021-2022 yıllarında unutulan eşyaların açık arttırma ile satılacağı açıklanmıştı. Yapılan duyurunun ardından bugün unutulan ürünler satıldı.

Ankara'da toplu taşımada unutulan eşyalar açık arttırma ile satıldı

Başkent'te her gün on binlerce insan şehirde belirli noktalara gidebilmek için toplu taşımayı kullanıyor. ABB tarafından yönetilen toplu taşıma araçlarında eşya unutma olayları ise çok sık yaşanan bir durum olarak belediye yönetiminin karşısına çıkıyor.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DUYURUSU YAPILMIŞTI

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ABB bir duyuru yapmış ve 2021-2022 yıllarında belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarında unutulan ve sahipleri gelmeyen eşyaların açık arttırma ile satılacağını açıklamıştı.

Ankara'da toplu taşımada unutulan eşyalar açık arttırma ile satıldı

Yapılan açıklamanın ardından bugün unutulan ürünler yeni sahipleri ile buluştu. Gelirinin EGO Genel Müdürlüğüne aktarılacağı açık arttırmada bir çok farklı ürün yer aldı. Ankaralı vatandaşların açık arttırmaya çok fazla ilginin göstermesi alanın yetersiz kalmasına sebep oldu.

AÇIK ARTTIRMAYA ANKARALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Sergi hakkında konuşan EGO Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Bülent Kılıç, 2 binden fazla ürünün satışa sunulduğunu söyledi. Görevliler toplu taşımalarda tespit edilen ürünleri Kayıp Eşya Servisine bırakılıyor. Buradan kimse tarafından alınmayan eşyaların üzerinden 1 sene geçmesinin ardından halen sahipleri çıkmayınca açık arttırma ile satılıyor.

ABB tarafından önümüzdeki dönemlerde bu etkinliklere benzer açık arttırmaların düzenlenmesi bekleniyor. Bu noktada eşyalarını kaybeden kişilerin direk olarak ABB'ye müracaat etmesi büyük önem taşıyor.

SONRAKİ HABER