Ankara'da toplum sağlığı için metro istasyonları ve vagonlarda temizlik mesaisi sürüyor

Ankara'da her gün milyonlarca vatandaş tarafından kullanılan toplu taşıma araçlarının temizliği büyük önem taşıyor. Mevsim geçişlerinde sık sık görülen rahatsızlıklar nedeniyle hijyenin önemi de artarken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Ankara'da toplum sağlığı için metro istasyonları ve vagonlarda temizlik mesaisi sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara halkının daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda seyahat edebilmesi için toplu taşıma araçlarındaki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Toplum sağlığını önceleyen çalışmalarını sürdüren ABB, üniversitelerin de açılması beraber toplu taşımada temizlik çalışmalarını artırdıklarını duyurdu.

EGO Genel Müdürlüğü, okulların açılması ve kışlık servis düzenine geçilmesiyle birlikte metro istasyonları ve vagonlarında gerçekleştirdiği geniş kapsamlı temizlik çalışmalarını artırarak devam edildiğini belirtti.

ihs-5134.jpg

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ TEMİZLİĞİNDE BUHARLI EKİPMANLAR KULLANILIYOR

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekipleri düzenli olarak metro istasyonları giriş noktaları, turnikeler, yürüyen merdivenler, asansörler ve reklam panoları dahil olmak üzere temizlik mesaisini günlük olarak sürdürüyor.

ihs-4903.jpg

İç ve dış mekanlarda buharlı ekipmanlarla da temizlik çalışması yapan ekipler, Ankara halkının güvenli ve sağlıklı seyahat etmesini amaçlıyor. EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şefi Serdar Güneş, çalışmalarla ilgili “Yolcularımızın temiz, hijyenik ve güvenilir bir ortamda seyahat edebilmeleri için metro istasyonları ve vagonlarda günlük olarak temizlik yapıyoruz. Silip, detaylı mıntıkaları yapıyoruz. İstasyonlar temizleniyor. Ayrıca, seyahat edilen trenleri, yoğunluk durumuna bağlı olarak depo alanına alıyoruz.'' dedi.

ihs-4593.jpg

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şefi Güneş, ''Burada vagonlar her gün paspaslanıyor ve cilalanıyor. Tutamaçlar ve oturulan koltuklar buharlı makinelerle siliniyor ve temizleniyor. İstasyonlarımız ise gerekli özen gösterilerek, merdivenlerimiz de dâhil köpük ve çamaşır suyu kullanılarak temizleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ihs-4959.jpg

Haberankara.com

Kaynak: Azra KOÇAK
SONRAKİ HABER