Ankara'da yağışlar metroları vurdu! Seferlerde aksamalar yaşandı

Başkent Ankara uzun yıllar unutulmayacak yağışlardan dolayı farklı şekillerde etkilendi. Başkent halkının bu konuda en çok sıkıntı yaşadığı noktaların başında ise ulaşım durmaları geldi.

Bir aydan fazla bir süredir aralıklarla devam eden yağışlar Ankara'da gün içinde on binlerce insanın istediği yere gitmesi konusunda engel oldu. Bireysel ve toplu taşıma araçlarındayken yağmura yakalanan insanlar bir çok defa ölümle burun buruna geldi.

Şehrin önemli ulaşım araçlarından metroların aksaması ve geçici olarak hizmet dışı kalmasından dolayı insanlar iş yerleri ve okullara giderken sıkıntılar yaşadı. Bu sorunların giderilmesi adına iste EGO otobüsleri ile ring seferleri konularak sorunların önüne geçilmeye çalışıldı.

EGO'DAN YENİ BİR AÇIKLAMA

ABB EGO Genel Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı yeni bir açıklamada son yağıştan en çok etkilenen metro istasyonlarından OSB-Eryaman 5 istasyonları arasında seferlerin geçici olarak hizmet veremeyeceğini açıkladı. Özellikle YKS sınavı dolayısıyla öğrencilerin mağdur olmaması adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

"Ankara'da yaşanan yoğun yağış nedeniyle, OSB - Eryaman 5 istasyonları arasındaki metro seferleri geçici süreyle durdurulmuştur. 09 Haziran günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerimizin mağdur olmaması adına bölgedeki okullara sabah saatlerinden itibaren, EGO otobüsleri ile ek seferler düzenlenecektir. Metro seferlerimiz; Eryaman 5-Koru istasyonları arasında devam edecek olup yaşanan aksaklıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz"

Ankara'da yağışlar metroları vurdu! Seferlerde aksamalar yaşandı

TEPKİ ÇEKTİ

Ankara halkı yağmurlarda şehrin sular altında kalmasına ve en işlek yerlerde su birikintilerinin oluşmasına tepki gösterdi. Bu yaşanan olayların ardından yerel ve genel yönetim anlamında nasıl adımlar atılacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER