Ankara'da yağmurlu günler bitti, kavurucu sıcaklar geliyor

Başkent Ankara son yılların en çok yağış aldığı dönemini geride bıraktı. Neredeyse her yağışında büyük olumsuzluklar ile karşılaşan ve insanların bulundukları yerde mahsur kaldıkları yağmurlardan sonra aşırı sıcak günlerin geleceği öğrenildi.

Ankara'da yağmurlu günler bitti, kavurucu sıcaklar geliyor

Ankara'nın gündemi günlerdir devam eden yağmurlar olurken, Türkiye'nin gündemi ise Ankara'nın ta kendisi oldu. Şehirde yaşanan yağmurlarda Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi art arda uyarılar yayınlarken bir yandan da ilçe belediyeleri uyarı mesajları paylaştı.

UNUTULMAZ BİR YAĞMUR DÖNEMİ YAŞANDI

Uyarıların ardından ise Ankara çok şiddetli yağışlara sahne oldu. İnsanlar yollarda araçları ile mahsur kalırken, çatıların uçması ve büyük yapıların fırtınaya dayanamayarak devrilmesi gibi anlarda yaşandı.

Bu durumun ardından Ankara'nın dün itibariyle yağışları geride bıraktığı tahmini yapıldı. Nisan sonlarından Haziran ayının ilk günlerine kadar devam eden yağmurların ardından bugünden itibaren yeni hafta boyunca sıcaklıkların kademe kademe yükselmesi bekleniyor.

Ankara'da yağmurlu günler bitti, kavurucu sıcaklar geliyor

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Ankara yeni haftaya 29 derecelik sıcaklıklar ile başlayacak. Bu sıcaklık Perşembe günü 35 dereceye kadar yükselecek. Haziran ayında bu kadar büyük rakamların yaşanmaya başlaması ilerleyen dönemlerde 40 derecenin üstüne çıkılması gibi ihtimalleri akıllara getirdi.

Hava durumu yetkilileri ve uzman isimler vatandaşlara dikkatli olmaları ve sıcaklıklara karşı tedbirlerini erkenden almaları çağrısı yaptı. Vatandaşların aşırı sıcaklarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması ve gölge olmayan yerlerden uzak durması büyük önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER