ANASAYFA Ankara Ankara'da yağmurlu havalar günlerce devam edecek!

Ankara'da yağmurlu havalar günlerce devam edecek!

Başkentte uzun bir süredir devam eden yağmurlu ve rüzgarlı hava vatandaşlara zor anlar yaşatmıştı. Toz bulutlarının oluştuğu ve çıkan fırtınanın şehir hayatını olumsuz etkilediği Ankara'da havaların bir süre daha böyle devam edeceği öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da yağmurlu havalar günlerce devam edecek!

Kış aylarından bahar aylarına hızlı bir şekilde geçiş yapan Ankara'da vatandaşlar yağışsız geçen günlerden dolayı tedirginlik yaşamaya başlamıştı. Mevsim normallerinin çok üzerinden seyreden hava sıcaklıkları kuraklık tehdidini bir kez daha akıllara getirmişti.

Bir kaç gün öncesinde ise şehrin büyük bir kısmında fırtına ve yağış etkili olmuştu. Ankara Valiliği şehir için uyarıda bulunmuş ve vatandaşları tedbir almaya çağırmıştı. Yaşanan olumuz hava koşullarında ise maddi sonuçlu trafik kazaları yaşanmış,  bazı yerlerde çatılar ve minareler uçmuştu. Bu durumun ardından gözler ilerleyen günlerde havaların Ankara'da nasıl olacağına çevrildi.

ANKARA'DA YAĞIŞLI GÜNLER SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Ankara halkı bir süre daha güneşli günlerden uzak kalacak. Kentte bu haftanın ilerleyen günlerinde ve yeni haftanın ilk günlerinde şiddetli yağışlar yaşanması bekleniyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere ışığında Ankara Valiliği de son günlerde peş peşe uyarı ve önlem vurgusu yaptığı mesajlar yayınladı. Toz bulutu, fırtına ve lodos uyarısının yapıldığı kentte vatandaşlar günlerin olumsuz bir şekilde sonuçlanmadan tamamlanması temennisinde bulundu.  İlerleyen günlerde Ankara'da hava sıcaklıkların 30 dereceye yaklaşması beklenirken gün içinde gök gürültülü yağış tahmini yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediyesi vatandaşları düzenlenecek Bilim ve Kültür Şenliğine davet etti

Yenimahalle Belediyesi vatandaşları düzenlenecek Bilim ve Kültür Şenliğine davet etti