Soğuk havaları genelde kapalı mekanlarda geçiren Ankara halkı yaz aylarının gelmesi ile birlikte deyim yerindeyse kendisini dışarıya attı. Şehrin farklı noktalarına yapılan yeni park ve mesire alanları ile Ankara'nın yaz aylarındaki sosyallik seviyesi daha da yükseldi.
İnsanların söz konusu yerlerde daha fazla vakit geçirmesine ek olarak özellikle son yıllarda neredeyse herkesin yaptığı aynı bir davranış dikkatlerden kaçmadı.
BAŞKENTLİLERİN KAMP SANDALYESİ AKIMI
Ankara'da son dönemlerde park ve mesire alanlarında kamp sandalyesi kullanımındaki aşırı artık gözler önüne serilmeye devam ediliyor. Gençlerin sıklıkla tercih ettiği bu durum rahatlığı, konforu ve insanların memnuniyet duymaları gibi nedenle giderek daha yaygın hale geldi.
Basit bir şekilde insanların yanında taşıyabilmeleri ve yeşil her alana saniyeler içinde kurup oturabilmelerine yardımcı olan kamp sandalyeleri artık Ankaralıların vazgeçilmezi haline geldi. Geçen sene Ankara'da milli maç izleme gibi etkinliklerde kullanılan "Sandalyeni al gel" sloganları bu durumun bir alışkanlık haline geldiğini göstermeye yetti.
Ankara'da artık park ve mesire alanlarına gitme denildiğinde bir çok insan çardaklarda oturma ya da yere kilim serme yerine aklına kamp sandalyesini getiriyor.