Ankara'da yaklaşan Ramazan ayı öncesi marketlerde denetimler arttırıldı

Ticaret Bakanlığı bir çok şehirde eş zamanlı olarak market denetimleri başlattı. Aralarında Ankara'nın da olduğu bir çok şehirde Ramazan ayı öncesi yapılan denetimlerde fırsatçılık yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

Ankara'da yaklaşan Ramazan ayı öncesi marketlerde denetimler arttırıldı

Ülkemizde ve dünya genelinde İslam alemi için çok önemli olan Ramazan ayı öncesi Müslümanlar hazırlıklarını sürdürüyor. Ülkemizde de Ramazan ayı boyunca Oruç ibadetini gerçekleştirecek olan vatandaşların bu durumundan olumsuz anlamda yararlanılmasını önlemek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Ankara'da dahil toplamda 10 şehirde gerçekleştirilen market denetimlerinde Ramazan ayı öncesinde ve ay boyunca alışveriş yoğunluğu yaşanacağından dolayı marketlerde satılan ürünlerde fiyat artışının yaşanmasının önüne geçilmesi adına denetimler yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Van ve Sakarya'da yapılan denetimlerde kurallara uymayan market işletmeleri olup olmadığı denetlendi.

Ankara'da yaklaşan Ramazan ayı öncesi marketlerde denetimler arttırıldı

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi de Ramazan ayı öncesinde denetimin sıklaştırıldığı yerlerden birisi oldu. Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan denetimlere katılarak ekiplerin çalışmalarını yerinde takip etti. Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde marketlerde satılan ürünlerin tarihleri, ürünlerin raflarda ve kasalardaki fiyatının aynı olup olmadığı gibi hususlara dikkat edildi

SIKI DENETİMLER DEVAM EDECEK

Yapılan denetimler ile ilgili konuşan Tan Ankara genelinde pek çok farklı yerde günlük olarak denetimlerin sürdüğünü ifade ederek “Ramazan ayı öncesi fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimlerimiz devam etmektedir. Ramazan boyunca da yoğun bir şekilde denetime devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekiplerin Türkiye genelinde fahiş fiyat artışının önüne geçilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Zincir marketlere ek olarak bakkal gibi küçük işletmelerde denetime tabi tutuluyor.

SONRAKİ HABER