Ankara'da yaşlı kadını 6 Milyon TL dolandıran şüpheli Aksaray'da yakalandı

Şanlıurfa’dan Ankara’ya gelerek kendisini polis olarak tanıtarak 64 yaşındaki kadını dolandıran şüpheli geri dönüş yolunda Aksaray’da polislerce yakalandı. Adım adım iz süren süren polis ekiplerinden kaçamayan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'da yaşlı kadını 6 Milyon TL dolandıran şüpheli yakalandı

Ankara’da kendisini polis olarak tanıtıp 64 yaşındaki kadını dolandıran şüpheli polislerden kaçamadı. Elde edilen bilgilere göre Şanlıurfa’dan Ankara’ya gelen şüpheli şahıs telefon ile 64 yaşındaki kadın ile irtibat kurdu. Kadına polis olduğunu ifade eden şüpheli, isminin terör örgütüne karıştığını belirterek evindeki ziynet eşyalarını istedi.

Kadının ziynet eşyalarını alan şüpheli daha sonra ticari taksi ile Şanlıurfa’ya dönmek için hareket etti. Adım adım iz süren polis ekipleri şüpheliyi Aksaray’da yakaladılar. Kadının ziynet eşyaları kendisine iade edilirken polislerin kadını dolandırıldığına ikna etmekte güçlük çektikleri belirtildi.

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITTI

Edinilen bilgilere göre Ankara'da yaşayan 64 yaşındaki A.G yi arayarak kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, “Adınız terör örgütüne karıştı, kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor, biz bu şahıslara ve bunlara yardım eden banka çalışanlarına operasyon yapacağız, bu sebeple evinizdeki ziynet eşyalarını kapıya gelen görevliye verin, sonrasında size geri vereceğiz, paralarınız devlet garantisinde olacak” diyerek vatandaşı dolandırdılar.

6 MİLYON TL'LİK ZİYNET EŞYASINI ALDI

Telefon irtibatını hiç kesmeyen şüpheli; mağdurun evindeki tüm birikimlerini istedi. Şüpheli yaşlı kadının ikametinin olduğu sokağa gelip toplam 6 milyon Türk lirası değerinde ziynet eşyasını aldı. Şüpheli şahıs Şanlıurfa'ya ticari taksiyle kaçmaya çalışırken ziynet eşyalarıyla birlikte Aksaray ilinde kıskıvrak yakalandı.

Şanlıurfa'dan Ankara'ya otobüsle gelen şüphelinin Ankara içinde ticari taksi kullandığı tespit edildi. Şüpheli yakalandıktan sonra mağduru tespit etmek isteyen polis ekipleri, şüphelinin bindiği taksinin kameralarından indiği yeri tespit edip, dakika dakika takip etti. Şüphelinin indiği yerden detaylı kamera çalışması sonunda yaşlı kadınla şüphelinin bir araya geldiği görüntülerine ulaştılar.

Ankara'da yaşlı kadını 6 Milyon TL dolandıran şüpheli Aksaray'da yakalandı

YAŞLI KADINI DOLANDIRILDIĞINA İKNA ETMEK ZOR OLDU

Kamera görüntülerinden yaşlı kadını tespit eden Ankara Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaşlı kadına ulaşarak dolandırıldığından bahsettiler ancak yaşlı kadını ikna etmek o kadar kolay olmadı. Emniyet müdürlüğüne getirildikten sonra ikna olan kadın şaşkınlığını gizleyemedi. Şüphelinin üzerinden çıkan 100 adet altın ve 18 adet bilezik müştekiye iade edildi. Şüpheli V.E.M., adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Olayla ilgili olarak yargılama safhasının devam edeceği bildirildi. Emniyet kuvvetleri telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşların tedbirli olmalarına yönelik uyarılar yaptılar.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER