ANASAYFA Ankara Ankara'da yerel seçimde oy kullanabilecek vatandaş sayısı açıklandı

Ankara'da yerel seçimde oy kullanabilecek vatandaş sayısı açıklandı

2024 yerel seçimlerinde çok az bir zaman kala Ankara'da kaç kişinin sandık başına gideceği belli oldu. Başkent nüfusunun büyük bir kısmı oy kullanabilecek yaşta olması dikkat çekti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da yerel seçimde oy kullanabilecek vatandaş sayısı açıklandı

Türkiye'nin 81 ili içinde seçim sonucu en çok merak edilen iller arasında ilk sıralarda gelen Ankara 31 Mart'a hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu tarafından şehirde kaç adayın yarışacağı ilan edilmişti. 19'u partili olmak üzere 24 adayı yarışacağının belli olduğu Ankara'da kaç kişinin oy kullanacağı bilgisi de açıklandı.

ANKARA'DA KAÇ SEÇMEN VAR?

Edinilen bilgiye göre 31 Mart Yerel Seçimleri için Ankara'da oy kullanabilecek vatandaş sayısı 4 milyon 304 bin 871 olarak bildirildi. Bu sonucun ardından Ankara'da seçime katılma hakkı elde eden vatandaş sayısının yüksek olduğu belli oldu. Türkiye bu seçimden önce 2023 yılının Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerini yaşamış, bu seçimde Ankara'da 4 milyon 282 bin 718 vatandaş oy kullanma hakkı elde etmişti. Aradan geçen sürenin ardından seçmen sayısında 22 bin 153 kişilik bir artma meydana geldi ve güncel rakam kamuoyu ile paylaşıldı.

SEÇİME KATILIM ORANI MERAK KONUSU OLDU

24 Adayın yarışacağı Ankara'da seçime katılma hakkına sahip olması kadar seçim günü kaç seçmenin sandık başına gideceği de merak ediliyor. 2019 Yerel seçimlerinde Ankara'da 3.263.648 vatandaş oy kullanmış, şehirde seçime katılım oranı ise yüzde 85,73 olmuştu. 2024 yerel seçimlerinde oy kullanma oranının yüksek olması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TESK Başkanı Bendevi Palandöken 8 Mart kadınlar günü mesajı yayınladı

TESK Başkanı Bendevi Palandöken 8 Mart kadınlar günü mesajı yayınladı