Ankara'da YKS'ye geç kalan öğrencilerin yardımına polis ekipleri yetişti

2024 YKS TYT oturumunun ardından sınava gecikenler ve gecikmek üzere olanlarla ilgili haberler basına yansıdı. YKS'ye gecikmek üzere olan Ankaralı öğrencilerin imdadına da polis ekipleri yetişti.

Ankara'da YKS'ye geç kalan öğrencilerin yardımına polis ekipleri yetişti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleşiyor. YKS’nin ilk oturumu olan TYT sona erdi. Adaylar 2 saat 45 dakika boyunca karşılarına çıkan Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimlerinden 120 soruya yanıt verdi.

Yaklaşık 1 milyon kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru soruldu. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olurken sınav binalarına girişlerin en geç saat 10.00'a kadar yapılması gerekiyordu. Ancak bu yıl da sınavı dakika ile kaçıran adaylar oldu.

ANKARA'DA SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİN YARDIMINA POLİS EKİPLERİ YETİŞTİ

Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri bugün yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yetişmeye çalışan 20 öğrenciyi sınava yetiştirildi. Ankara'da YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına yetişmeye çalışan öğrencilerin yardımına Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri yetişti. İl genelinde önlemler sürerken ekipler sınava çeşitli sebeplerle geç kalan 20 öğrenciyi sınava girecekleri okullara yetiştirdi. Bu sayede öğrenciler sınav için bir yıl daha beklemek zorunda kalmadı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER