Ankara’da beklenen gök gürültülü sağanak yağış bugün yer yer meydana geldi. Bir anda bastıran sağanak yağış bazı yerlerde olumsuzluklar yaşanmasına neden oldu. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken bu yerlerde ulaşımda aksamalar meydana geldi.
Yağışın yoğun olduğu yerde küçük çaplı seller meydana gelirken araçlar su birikintileri içerisinde kaldılar. Belediye ekipleri yoğun bir çalışma gerçekleştirirken ekipler vatandaşın imdadına yetiştiler. Caddelerde sular tahliye edilirken ulaşımdaki aksamalar da giderildi.
Başkentte gök gürültülü sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, trafikte aksamalar meydana geldi. Öğle saatlerinde başlayan ve zamanla etkisini artıran gök gürültülü sağanak kentte günlük yaşamı etkiledi. Başkentte yağış nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, otobüs durakları ve kapalı alanlara sığındı.
Bazı bölgelerde etkisini artıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri cadde sularının tahliye edilmesi için çalışma başlattı, trafik ekipleri ise araç sürücülerini uyardı.
- Gölbaşı'nda istinat duvarı yıkıldı
Yağış nedeniyle Gölbaşı ilçesindeki Seğmenler Mahallesi 978. Sokak'ta bulunan bir binanın istinat duvarı yıkıldı. Çankaya ilçesine bağlı Dikmen Vadisi'nde ise dere suyunun taşması sonucu bir otomobil ve bir minibüs selde mahsur kaldı. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, araçların dere yatağından çıkarılması için çalışmalara devam ediyor.
Ankara’da yağışların bir süre daha sürmesi bekleniyor. Resmi kurumlar hem vatandaşları hem de yetkilileri uyarmaya devam ediyorlar.