Ankara'da yol kenarına bırakılan evcil tavşanları yakalamak için ekipler ter döktü!

Başkent Ankara'da herkesi şaşırtan bir olay gerçekleşti. Kentte yol kenarına bırakılan evcil tavşanlar ekiplerin yoğun bir mesai harcamasına neden oldu.

Başkent Ankara'dan gelen bir haberle vatandaş hem şaşırdı hem de güldü. Ankara’da kimliği belirsiz bir kişi yol kenarına 20’ye yakın evcil tavşan bıraktı. yoldan geçen sürücüler tarafından fark edilen evcil hayvanların zarar görmemesi için durum ekiplere ihbar edildi.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri tavşanları yakalamak için yoğun çaba sarf etti.

ANKARA'DA TAVŞAN YAKALAMA MESAİSİ

Olay, Ankara - Eskişehir yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kimliği belirsiz bir kişi gece geç saatlerde yol kenarına 20’ye yakın evcil tavşan bıraktı. Günün ağarması ile yoldan geçen sürücüler kenarda gördükleri evcil tavşanlar karşısında hayrete düştü.

Ankara'da yol kenarına bırakılan evcil tavşanları yakalamak için ekipler ter döktü!

İhbar üzerine olay yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, farklı yerlere dağılan tavşanları yakalamakta ise güçlük çekti. Yol kenarına konulan içi yiyecek dolu kafesler dahi tavşanları yakalamakta geride kaldı.

Ankara'da yol kenarına bırakılan evcil tavşanları yakalamak için ekipler ter döktü! - Resim : 2

Görgü tanıklarından R. Ö. isimli bir vatandaş yaptığı konuşmada, “Temelli’de vatandaşın birisi burada boş bir çiftlik var oraya koymuş. Buradan da geri götürüyor ve buraya salmış. Onlar 15 - 20 taneler. Birisini orada araç öldürmüş.

Ankara'da yol kenarına bırakılan evcil tavşanları yakalamak için ekipler ter döktü! - Resim : 3

Ölüsü yolun kenarında. Bu hayvanlar orada burada sefil. Bakamıyorsan bile bakmak isteyenler götür. Dağın başında bu şekilde atıp da bir de anayol üzeri yazık” diye konuştu.

Ankara'da yol kenarına bırakılan evcil tavşanları yakalamak için ekipler ter döktü! - Resim : 4

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tavşanları yakalamak soğuk terler düktü.

Haberankara.com