ANASAYFA Ankara Ankara'daki işletmelere vergi denetimi yapıldı

Ankara'daki işletmelere vergi denetimi yapıldı

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi denetimi için ekipleri sahaya yönlendirdi. Bu çerçevede hafta sonu Ankara'da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'daki işletmelere vergi denetimi yapıldı

ANKARA (İHA) - Vergi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, yaşanan vergi tartışmalarının ardından ekipleri saha çalışması yapmak üzere görevlendirdi. 2 bine yakın işletmeye yönelik Katma Değer Vergisi (KDV) denetimi yapıldığı ifade edilirken detaylar da vatandaşlarla paylaşıldı. 

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Denetimler 250'ye gelir uzmanı ile yapıldı. Denetimlerde; KDV oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, iş yerinin kira olup olmadığı, iş yeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol edildi.

ANKARA'DA VERGİ DENETİMİ YAPILDI

Denetimlere Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman da katılım sağlarken yapılan çalışmalarla ilgili olarak denetimlerin kesintisiz devam edeceğinin altını çizdi. 

İşletmeye ait olmayan pos cihazının kullanılıp kullanılmadığının da kontrol edileceğini vurgulayan Başkan Duman, "Banka hesapları (IBAN) aracılığıyla yapılan tahsilatlara karşılık fatura düzenlenip düzenlenmediği ile başkasına ait banka hesapları üzerinden tahsilat yapılıp yapılmadığı, İşletmede hesap takibinde kullanılan entegrasyon (ROP) sistemi ile ödeme kaydedici cihaz arasında bağlantının kurulup kurulmadığı, işletmede belge düzenine uyulup uyulmadığı, belge düzenlenirken doğru KDV oranının uygulanıp uygulanmadığı, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı, iş yeri kiralık ise kira bedelinin banka kanlıyla ödenip ödenmediği konularında çalışmalar yürütülecektir." dedi. 

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar artarak devam ederken ekipler de yurt genelinde saha çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

Haberanankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı