ANASAYFA Ankara Ankara'dan kalkan Mezopotamya Ekspresi ilk seferini tamamladı

Ankara'dan kalkan Mezopotamya Ekspresi ilk seferini tamamladı

Uzun bir süredir vatandaşlar tarafından seferlere başlaması merakla beklenen turistik yeni tren seferi ilk yolculuğunu başarı ile bitirdi. Diyarbakır'da son bulan seferde vatandaşların bu gelişmeden duydukları memnuniyet gözlemlendi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'dan kalkan Mezopotamya Ekspresi ilk seferini tamamladı

Türkiye'nin 10 yıldan fazla bir süreyi geride bırakan yüksek hızlı tren macerası ilerlemeye devam ediyor. Teknolojinin imkanları kullanılarak oluşturulan yeni güzergahlara ek olarak trenin turizmdeki yeri de günden güne artıyor.

TRENLE BENZERSİZ BİR DENEYİM FIRSATI

Kars'a giden Doğu Ekspresi son yıllarda gençler arasında hızlı bir şekilde popülerleşmiş ve bundan dolayı seferlerde yer bulamak neredeyse imkansız hale getirilmişti. Bu durumun ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gerekli çalışmaları tamamlayarak sadece turizm amaçlı seferleri hızlıca hayata geçirmişti.

Ankara'dan Kars'a giden ve yolculara özel bir deneyim yaşatan bu yolculuğun ardından ülkenin farklı noktalarına yeni turistik tren seferi rotaları konulacağı açıklanmıştı. Bu duyurular arasında yer alan Ankara-Diyarbakır arası sefer yapan Mezopotamya Ekspresi ilk seferini başarı ile tamamladı.

FARKLI ŞEHİRLERDE DE DURULDU

Bu sefere katılan vatandaşlar iç Anadolu'dan doğu Anadolu'ya uzanan ve yolca bir çok yerin güzelliklerini görme fırsatı sunan bir serüven yaşadı. Ankara'dan Diyarbakır'a giden bu tren yol boyunca Kayseri, Malatya ve Elazığ'da durdu. 

İki şehir başta olmak üzere yoldaki şehirlerinde hem ekonomik hem de turistik olarak kalkınmasını sağlayan bu seferin yoğun bir bilet talebi süreci yaşaması bekleniyor. Seyahat tutkunları bu fırsatı kaçırmadan bilet alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediyesi 23 Nisan Gazino Öney Esertepe semt pazarlarında güncel fiyatları duyurdu!

Keçiören Belediyesi 23 Nisan Gazino Öney Esertepe semt pazarlarında güncel fiyatları duyurdu!