ANASAYFA Ankara Ankara'dan YHT hattını kullanarak bir senede 276 bin yolcu geliş gidiş yaptı!

Ankara'dan YHT hattını kullanarak bir senede 276 bin yolcu geliş gidiş yaptı!

Ankara'dan Sivas ve Yozgat için yolculuk yapan vatandaşların son bir sene içerisinde Yüksek Hızlı Tren hattını ne kadar kullandığına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'dan YHT hattını kullanarak bir senede 276 bin yolcu geliş gidiş yaptı!

Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ı birbirine bağlayan ve 4 Mayıs'ta yolcularını İstanbul'a ulaştıracak YHT Hattı'nın Yozgat'ın gelişimine önemli katkı sunması bekleniyor. Bu çerçevede hızlı tren yolculuğu çerçevesinde Ankara'dan hem Sivas hem de Yozgat illeri ile seyahatinin kaç dakikaya düşürüldüğü belirtildi.

HIZLI TREN YOLCULUĞU İLE ANKARA İLE YOZGAT ARASI 1 SAAT 26 DAKİKAYA DÜŞTÜ!

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, konu ile ilgili Yozgat-Ankara arasında yolculuk süresinin hızlı trenle 1 saat 26 dakikaya düştüğünü söyledi.

Hattın hizmete açılışının birinci yılını doldurduğunu ifade eden Özkan, "Sayın Bakanımızla birlikte Sorgun ve Akdağmadeni istasyonlarının açılışı yapıldı. Yine Yerköy istasyonunun açılış hazırlıkları da devam ediyor. İnşallah haziran ayı içerisinde Yerköy istasyonumuz da devreye girdiğinde inanıyorum ki yolcu sayısı gidiş geliş 500 bine ulaşacak. Yozgat tamamen bir ticaret ve turizm kenti haline dönüşecek." şeklinde konuştu.

ANKARA - SİVAS HATTINI KULLANANLARIN SAYISI AÇIKLANDI!

Tüm bunlar ile birlikte yapılan açıklamalarda 26 Nisan 2023'te hizmete açılan ve 27 Nisan'da ilk yolcu taşımasına başlayan Ankara-Sivas YHT Hattı'nı kullanarak, bir yılda 276 bin kişi Yozgat'a geliş gidiş yaptığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya 6 ilde gerçekleştirilen Bozdoğan-31 operasyonunu duyurdu!

Bakan Yerlikaya 6 ilde gerçekleştirilen Bozdoğan-31 operasyonunu duyurdu!