Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların artırılmasına karar verildi

Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması amacıyla Ankara Valiliği’ in ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı. Toplantıda kademeli şekilde yurt dışı direkt uçuşlarının artırılması kararlaştırıldı.

Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların artırılmasına karar verildi

Ankara Valliği’nin ev sahipliğinde bugün bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması konusu görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya Ankara Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra Ankara milletvekilleri, kamu kurumları ve havacılık sektörünün temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iştirak ettiler.

Ankara Valisi Vasip Şahin, başkent için önemli uluslararası gelişmeler olduğunu kaydetti. 2026 yılında Ankara’nın Türk Dünyası Turizm Başkenti olacağını belirten Vali Şahin 6-7 Temmuz’da da NATO Zirvesinin Ankara’da olacağını hatırlattı. Ayrıca Vali Şahin Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasının kentin cazibesini artırdığını kaydetti.

METRO İLE ESENBOĞA’YA ERİŞİM KOLAYLAŞACAK

Şahin, Ankara'da serbest bölge kurulması, lojistik üssü, fuar alanı ve havalimanına metro erişiminin hedeflendiğini vurgulayarak, "Serbest bölge Ankara'nın uluslararası ticarette rekabet gücünü artıracak, fuar alanı iş dünyası için yeni buluşma noktaları yaratacak. Metro ile Esenboğa'ya erişim kolaylaşacak." dedi.

Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların artırılmasına karar verildi

ANKARA’DAN 27 ÜLKEYE VE 34 ŞEHRE DİREKT UÇUŞ PLANI

Toplantının ana gündeminin, Ankara'dan uluslararası direkt uçuşların artırılması olduğunu kaydeden Şahin, "Halihazırda AJet'in 23 ülke 30 şehre direkt uçuşu var. Bu sayının 27 ülke 34 şehre çıkması bekleniyor, ancak Ankara için yeterli değil. Öncelikli beklentimiz bu sayının artırılmasıdır." diye konuştu.

BUGÜN BİR MİLAT

Toplantı sonrası AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ankara'nın marka değerine değindi. "Devletin merkezi, 32 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip başkentimiz dünya başkentleriyle rekabet etmek zorunda." diyen Oktay, AJet'in uçuşlarını artırmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.

Oktay, "AJet ülke sayısını 22'den 27'ye çıkardı. Bu artış önemli ama yetmez. Her paydaşın üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Uçuşlarla ilgili bence bugün bir milat." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın ticaret odaları, sanayi odaları, TOBB ve iş dünyasının yoğun uluslararası ilişkilerine dikkat çeken Oktay, "İstanbul üzerinden uçmak ciddi bir sıkıntı. Ankara'dan doğrudan uçuş hem ticareti hem diplomasiyi güçlendirecek. Ankara'yı cazibe merkezine dönüştürmede fırsat olacak." dedi.

Havalimanı metro ile ilgili olarak da bilgi veren Fuat Oktay bu metronun 2-3 yıl içinde hizmete gireceğini söyledi. Fuat Oktay bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının bulunduğunu ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da söz verdiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER