Ankaralı çiftçiler gözlerini Nisan Yağmurlarına çevirdi

Yağışsız geçen günlerin ardından endişeli bir şekilde yaşanacak gelişmeleri takip eden Ankaralı çiftçiler yaşanan durumdan rahatsız. Çiftçilerin tarlalarına yağmur yağması için gözlerini Nisan yağmurlarına çevirdiği öğrenildi.

Ankaralı çiftçiler gözlerini Nisan Yağmurlarına çevirdi

Dünya tarihinin sen sıcak kış aylarından birisi geride bırakılırken, kuraklıktan en çok etkilen kişiler arasında olan çitçiler tarlalarının geldiği olumsuz durumu gösterdiler. Ankara'nın kırsal kesiminde tarım faaliyetleri yürüten vatandaşlar topraklarının susuz ve nemsiz kaldığını söyleyerek artık Nisan yağmurları olarak bilinen yağışlara umut bağladıklarını ifade ettiler.

FARELER TARLALARA DADANDI

Konu ile ilgili Ankara Çubuk'ta konuşan bir çiftçi tarlalarında farelerden yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. İlgili vatandaş “Bir dirhem su yok burada. Nisan ayı ve Mayıs'ta yağarsa eğer kurtarır. Geçen sene nohudumuz olmadı sıcak geçti hava. Nisan ve Mayıs'ta yağacak yağmuru bekliyor bütün çiftçiler. Ekinin yorganı olur kar. Fare çok bu sene. Kar yağmadığı için oluyor fare. Buralarda her tarafı karıştırıyor” diyerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Ankaralı çiftçiler gözlerini Nisan Yağmurlarına çevirdi

BEKLENEN YAĞIŞ GELECEK Mİ?

Çiftçilerin büyük bir umutla gelmesini beklediği Nisan yağmurlarının yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik önümüzdeki aylar için yapılan tahminler hakkında “Mart, Nisan ve Mayıs ayı boyunca yurt genelinde yağışların mevsim normalleri civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Yurt genelinde yağışların yağması ve toprakların verimliliğinin artması en büyük temenniler arasında yer alırken, su tasarrufunun önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Yetkililer tarafından vatandaşların kişisel hayatlarında ve iş ortamında suyu idareli kullanması gerektiği vurgulanıyor.

SONRAKİ HABER