ANASAYFA Ankara Ankaralılar dikkat! Semt semt açıklandı o bölgede yaşayanlar sıcaktan kavrulacak

Ankaralılar dikkat! Semt semt açıklandı o bölgede yaşayanlar sıcaktan kavrulacak

Türkiye'de özellikle de bazı illerde hava sıcaklığı oldukça artarken sıcaktan bunalan vatandaşlar günlük hava durumunu araştırmaya başladı.
yazar
Haber Merkezi
Ankaralılar dikkat! Semt semt açıklandı o bölgede yaşayanlar sıcaktan kavrulacak

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hava sıcaklıkları git gide artmaya devam ediyor. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'yi de etkilemesi son dönemlerde peş peşe uzmanların uyarı yapmasına neden olurken bunaltıcı hava etkisi ile özellikle de kronik rahatsızlığı olan vatandaşların öğle saatlerinde dışarı çıkmalarının sağlıkları açısından iyi olmayacağı belirtilmişti.

Türkiye'de özellikle de bazı illerde hava sıcaklığı oldukça artarken sıcaktan bunalan vatandaşlar günlük hava durumunu araştırmaya başladı. Afrika sıcak hava dalgasının ardından Türkiye'nin yeni bir sıcak hava dalgasının daha etkisi altında kalacağı belirtilmişti.

HAVA SICAKLIKLARI EN ÇOK O SEMTTE YÜKSEK!

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları bunaltıcı bir hal alırken rekor sıcaklık seviyeleri görüldü. Uzmanlar 40 dereceği geçen hava sıcaklıkları hakkında konuşurken bazı illerde sıcaklık seviyesinin rekor rakama ulaştığı belirtilmişti.

Serinliği ile bilinen Ankara'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak hava etkisini gösterirken özellikle de son günlerde artan hava sıcaklığı vatandaşları bezdirdi. Ankara'da hava sıcaklıklarında yine bu sene rekor dereceler görünürken bazı ilçelerde bu sıcaklık daha çok arttı.

EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK!

Ankara'da semt semt hava durumu araştırması yapılmaya devam edilirken Ankaralı vatandaşları yakından ilgilendiren bir bilgi paylaşıldı. Hava sıcaklıkları Ankara'da bu defa her zamankinden farklı dereceler olurken Ankara'da bazı semtlerin daha sıcak olduğu görüldü. Orada yaşayan vatandaşların bunalma seviyesinin daha fazla olabileceği belirtildi.

Türkiye büyük bir sıcak hava dalgasından geçerken Başkent Ankara ile ilgili hava durumu araştırmaları da vatandaşlar tarafından sürdürülmeye devam ediliyor. Ankara'da Keçiören bölgesinde hava sıcaklıkları daha düşük olurken özellikle de Çankaya Kızılay bölgesinde hava sıcaklıklarının diğer bölgelere göre daha fazla olduğu görüldü. Ankara semt semt hava durumu açıklanırken Kızılay, Çankaya bölgesinin sıcaklığının 27 derece olduğu açıklandı.

Hava sıcaklıklarının Eylül ayının ilk haftasına dek sürmeye devam edeceği belirtilirken Eylül'ün ilk haftasından sonra sıcaklıkların biraz daha düşeceği ve vatandaşların rahat bir nefes alacağı açıklandı.

Haberankara-Özel Haber/ Açelya Turgut

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
22 Temmuz Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!

22 Temmuz Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!