Ankara'nın beklediği yağmurlar bugün başlıyor!

Türkiye'nin farklı şehirlerinden son günlerde peş peşe yoğun yağış haberi geliyor. Yer yer sele dönüşen felaketler sonrasında gelen uyarılara daha çok dikkat edilmeye başlandı.

Ankara'nın beklediği yağmurlar bugün başlıyor!

Normalde yoğun yağışların düzenli olarak yaşanmadığı Ankara'da son aylarda yağan yağmur hayret verici boyutlara ulaşmıştı. Yılın ilk yarısında felaketi yaşayan Ankara'da gelen her yağmur haberi daha tedirgin edici düzeyde oldu.

Ankara halkı aşırı sıcaklar nedeniyle bir yandan serinlemenin yollarını ararken bir yandan da tahmini yapılan yağmurun bir felakete dönüşmesinden endişe duyuyor.

BU HAFTAYI UNUTUN

Bugün gün içinde etkili olması beklenen yağmurun hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede de Ankara'da Perşembe günü haricinde bir yağışın etkili olması ön görülüyor.

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca 30 ve 31 derece olması beklenirken yağışların nasıl bir sonucunun olacağı merak konusu oldu. Haziran ayında yaşanan acı olayları hafızasından silmeyen Ankara halkı benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması adına gerekli çalışmaların kısa süresinde tamamlanmasını istediklerini ifade ediyor.

Yağışların yağması kadar şehir barajlarındaki doluluk oranlarına nasıl bir katkısı olacağı da merak edilen bir başka soru olarak göze çarpıyor. Ankara'da barajların geçen seneye oranla daha az seviyede olduğu biliniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER