Ankara'nın bir çok ilçesinde yeniden seçim heyecanı yaşandı

Son olarak 31 Mart 2024 yılında yerel seçimde sandık başına giden Ankara'da bugün bazı ilçelerde yeniden sandık kuruldu. Söz konusu ilçelerin ilgili yerlerinde yaşayan vatandaşlar demokratik hakkını kullanarak adaylara oy verdi.

Ankara'nın bir çok ilçesinde yeniden seçim heyecanı yaşandı

Türkiye bir hafta sonunda daha seçim heyecanı yaşadı. Genele göre çok az bir ölçekte gerçekleştirilen seçim 407 mahalle ve köyü kapsadı.

YENİDEN OY VERMEYE GİDİLDİ

Çeşitli nedenlerden ötürü boşa çıkan muhtarlıklar ve ihtiyar heyetinin yeniden belirlenmesi için 1 Haziran'da yurdun bir çok bölgesinde vatandaşlar sandık başına gitti. 1 seneden fazla bir süre sonra seçim heyecanının yaşandığı yerler arasında Başkent Ankara'da yer aldı.

Ankara'nın bir çok ilçesinde yeniden seçim heyecanı yaşandı

Ankara'nın bir çok ilçesinde yeniden seçim heyecanı yaşandı - Resim : 2

BAŞKENTİN 11 İLÇESİNDE SANDIK KURULDU

Ankara'nın Haymana, Çubuk, Çamlıdere, Kızılcahamam, Beypazarı, Keçiören, Güdül, Ayaş, Mamak, Bala ve Çankaya ilçesinde bulunan bazı mahallelerde yapılan seçimlerde, vatandaşlar aday olan isimlerden kendilerine göre tercih yapıldı. Çankaya'nın Namık Kemal mahallesinde gerçekleştirilen seçimde hem ihtiyar heyeti hem de muhtarlık seçimi yapıldı. Geri kalan tüm seçim yerlerinde sadece muhtarlık için oylar verildi.

Çok az sayıda insana hitap eden bir seçim günü olmasından dolayı kısa sürede oy sayım işleminin tamamlanması ve kimlerin seçimi kazandığının belirlenmesi bekleniyor. Oylama sonuçlarının belirlenmesinin ardından söz konusu yerler için seçim süreci tamamlanmış olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER