ANASAYFA Ankara Ankara'nın da aralarında bulunduğu 19 ilde Sibergöz-38 operasyonu düzenlendi

Ankara'nın da aralarında bulunduğu 19 ilde Sibergöz-38 operasyonu düzenlendi

Yurt geneline eş zamanlı gerçekleşen dolandırıcılık operasyonları olumlu sonuçlanmaya devam ediyor. Son yapılan operasyonda onlarca şüphelinin yakalandığı bildirildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Yeni haftanın ilk ülke geneli operasyon haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya dolandırıcılık başlığında gerçekleşen operasyonun detaylarını Türk halkı ile paylaştı.

İNTERNET DOLANDICIRILARINA GEÇİT YOK

Ankara kendi içinde olduğu kadar sık sık yurt geneli operasyonlara da dahil oluyor. Eş zamanlı olarak ülke genelinde yapılan teknik ve fiziki takipler yeni yapılacak operasyonların temelini oluşturuyor. Bu kapsamda Bakan Ali Yerlikaya 19 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu yapıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama ile gelişmeleri paylaşan Bakan Yerlikaya 51 kişinin yakalandığını belirtti.

Sanal ortamda da kararlılıkla operasyonlara devam edeceklerini söyleyen Bakan Ali Yerlikaya “19 ilde Nitelikli Dolandırıcılık suçuna yönelik Jandarma tarafından düzenlenen ‘SİBERGÖZ-38’ operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı. Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber Suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” şeklinde konuştu.

DOLANDIRICILARIN KULLANDIKLARI YÖNTEMLER

Yurt genelinde yakalanan şahısların sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadi gibi tekniklerle insanları ağlarına düşürdükleri ve onların paralarını haksız bir şekilde aldıkları öğrenildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda teknolojik cihaz, banka kartı ve paraya el koyan emniyet birimleri suçluları emniyete götürdü.

İnsanların uyarılara kulak asması ve kendininden çeşitli vaatler ile para isteyenlerea asla inanmaması gerekiyor. Yetkililerde bu tarz durumlarla karşılaşanların direk kendilerine ihbarda bulunmasını istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor 2. eleme adayı kim oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı?

Survivor 2. eleme adayı kim oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı?