Ankara'nın en ucuz ve en pahalı ilçesi belli oldu!

Düşük, orta ve yüksek gelirli vatandaşlar için tüm imkanların bulunduğu Ankara'da en pahalı ve en ucuz ilçe belli oldu.

Ankara'nın en ucuz ve en pahalı ilçesi belli oldu!

Türkiye'nin en büyük ikinci şehri olan Ankara 5 milyonun üzerinde nüfusu ile oldukça kalabalık bir şehir olurken her maddi imkanı içinde barındırıyor. Düşük, orta ve yüksek gelirli vatandaşlar için tüm imkanların bulunduğu Ankara'da en pahalı ve en ucuz ilçe belli oldu.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının geçtiğimiz gün açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci üniversite eğitimlerini tamamlayacağı şehirlerin kiralarına ve ekonomik durumlarına göz atmayan devam ederken özellikle de Ankara'ya her sene eğitim için binlerce öğrenci geliyor.

ANKARA'NIN EN PAHALI İLÇESİ NERESİ?

Son dönemlerde Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından birçok şeyin fiyatına zam gelirken bunlar arasında özellikle de kiralar yer alıyor. Bu doğrultuda Ankara'nın en pahalı semti merak edilirken vatandaşlar tarafından en pahalı semtlerin nereler olduğunu merak ediyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre Ankara'nın en pahalı ilçesi Yenimahalle ve Çankaya olarak kaydedilmiştir.

ANKARA'NIN EN UCUZ İLÇESİ NERESİ?

Ankara ile ilgili araştırılan bir diğer konu ise Ankara'nın en ucuz ilçesidir. Ankara'ya taşınmayı düşünen vatandaşlar, Ankara'da öğrenim görecek öğrenciler Ankara'nın en uygun en ucuz ilçesini araştırmaktadır.

Ankara'nın özellikle de kiralar açısından en ucuz ilçesi merak konusu olurken TSKB Gayrimenkul Değerleme Şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre Ankara'nın en ucuz ilçesi Akyurt oldu.

ANKARA'DA ÖĞRENCİLER EN ÇOK NEREDE KALIYOR?

Ankara'da öğrenim görecek ve evde kalacak öğrenciler Ankara kira fiyatlarını araştırmaya başlarken konuyla ilgili en çok merak edilenlerden birisi de Ankara'da öğrencilerin en çok hangi ilçede yaşadığı oldu.

Ankara'da öğrencilerin en çok yaşadığı ilçe Çankaya Belediyesi'dir. Öğrenciler Çankaya'nın en çok Beşevler Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Tandoğan, Balgat, Ümitköy, Maltepe, Kızılay semtlerinde oturmaktadır.

SONRAKİ HABER