ANASAYFA Ankara Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri açıklandı! Hem ekonomik hem misafirperver bunu es geçmeyin

Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri açıklandı! Hem ekonomik hem misafirperver bunu es geçmeyin

ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını erişime açtı. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından üniversiteye gidecek olan milyonlarca aday Başkent Ankara'yla olarak araştırmalarına başladı. Haber Ankara okurları için Ankara'nın öğrenci dostu ilçelerini derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri açıklandı! Hem ekonomik hem misafirperver bunu es geçmeyin

Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri açıklandı! Hem ekonomik hem misafirperver bunu es geçmeyin - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını 20 Temmuz Perşembe 2023 tarihi itibariyle erişime açtı. Milyonlarca adayın haziran ayında katıldığı sınav sonuçları belli olurken ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlanabiliyor.

2023 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar sınavdan aldıkları puanların yanında bir de üniversiteye gitmeyi hedefledikleri iller hakkında araştırmalar yapmaya başladı. İstediği üniversitenin kapısını aralamak üzere tercih sürecini bekleyecek olan öğrenciler ve velileri de şimdiden şehir olanaklarını araştırmaya başladı.

ankaranin-ogrenci-dostu-ilceleri-aciklandi-hem-ekonomik-hem-misafirperver-bunu-es-gecmeyin.jpg

Türkiye'nin Başkenti Ankara, öğrenci yoğunluğunun olduğu şehirler arasında yer alırken pek çok aday da Ankara'nın öğrenci dostu ilçelerini merak etmeye başladı. Haberankara.com olarak Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri olabilecek standartlardaki ilçeleri okurlarımız için derledik.

Ankaralılar burada bir araya geliyor! TIKLA SENDE ARAMIZA KATIL

ANKARA'NIN ÖĞRENCİ DOSTU İLÇELERİ BELLİ OLD

Ankara'daki devlet üniversiteleri genellikle Çankaya ilçesinde bulunmaktadır. Çankaya ilçesi öğrenciler için kiralık ev seçenekleri ile tercih sebebi olabilmektedir. Çankaya ilçesinde bulunan devlet üniversiteleri ise;

  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)
  • Gazi Üniversitesi
  • Ankara Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak sıralanmaktadır. Çankaya dışında Ankara'da üniversite öğrencilerine ulaşım, fiyat, konut ve sosyal imkanları dost olan ilçeler Yenimahalle, Keçiören, Altındağ olarak sıralanabilir.

Öte yandan ulaşım, kiralık ev ve sosyal imkanları ile Başkent Ankara'da üniversite öğrencilerinin oturmayı en çok tercih ettiği semtler de; Kurtuluş, Emek, Bahçelievler, Beşevler, Kolej, Dikimevi, 100.yıl, Maltepe, Demetevler, Batıkent, Basınevler olarak karışımıza çıkmaktadır.

Ankara hakkında daha fazla haber için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara deprem bölgesi mi? Uzmanlar İç Anadolu'da yaşayan vatandaşları uyardı

Ankara deprem bölgesi mi? Uzmanlar İç Anadolu'da yaşayan vatandaşları uyardı