Geçmiş dönemlerden beri içme suyuna ulaşma konusunda yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Ankara'nın Polatlı ilçesinin yaşadığı bu sorunun tamamen sona ermesi için ABB tarafından yapılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi.
YETKİLİLER BİLGİ ALDI
ABB'ye bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından devam eden çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirmeye yönelik bir açıklama yapıldı. Söz konusu çalışmaları Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu yerinde takip etti ve devam eden süreç hakkında görevlilerden bilgi aldı.
100 kilometre olarak planlanan projenin bitmesine 3.5 km'lik bir mesafe kaldığı bildirilen proje ile ilgili şubat ayının başında Yenikent’ten hatta branşman bağlanarak su verilmeye başlandığı açıklandı. Polatlı halkının da içme suyuna daha kolay ve kesintisiz ulaşma anlamında tamamlanmasını merakla beklediği projede ilçeye suyun İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisinden ilçeye ulaştırılacağı ifade edildi.
1.5 MİLYON İNSAN YARARLANACAK
Projenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanması ve Polatlı ilçesinin su sorunun giderilmesi için 9 farklı ekibin belirlenen noktalarda çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. Polatlı'ya sağlanacak içme suyu projesinden toplamda 1.5 milyon civarından insanın yararlanması ve su ihtiyacını karşılaması bekleniyor.