Ankara'nın üniversiteleri Çevrefest'te yaptığı çalışmaları sergiledi

Ankara'nın ve Türkiye'nin marka etkinliklerinden olması beklenen Çevrefest önemli anlara sahne olmaya devam ediyor. Çevre konusunda insanlara daha fazla dikkatli olmayı çağrıştıracak ve gençler tarafından geliştirilen projeler büyük önem kazanıyor.

Ankara'nın üniversiteleri Çevrefest'te yaptığı çalışmaları sergiledi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu sene ilk defa Ankara'da kapılarını açan Çevrefest'e ilgi yoğun oldu. Festival alanına gelen Ankara halkına doğayı ve kaynakları korumanın öneminin söyleşiler, stantlar ve uygulamalı atölyeler ile hatırladığı Çevrefest'te Ankara üniversiteleri de yerini aldı.

Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve TED Üniversitesi hazırladıkları çalışmaları ziyaretçiler ile paylaştı. Başta Ankara Üniversiteleri de dahil olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumu sıfır atık ve yeşil dönüşüm hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ankara'nın üniversiteleri Çevrefest'te yaptığı çalışmaları sergiledi

ÇEVREFEST'TE ÇEVRE VURGUSU

Dünyanın ikliminin ve ekolojik yapısının her geçen gün bozulduğu bir dönemde hayata geçen Çevrefest'e önem üst düzey oldu. Ziyarete gelen insanlara bireysel ve toplumsal olarak atılacak ufak adımlar ile nasıl tasarruflar sağlanacağı ve doğanın korunabileceği ifade edildi.

Festivalde iklim ve doğa konusunda üst düzey isimlerde konuşmacı olarak yer alıp meseleyi bilimsel yönleri ile ele aldı. Panellerde önemli bilgiler verilmesi ile insanlara daha duyarlı olmaları yönünde telkinlerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER