Ankara'nın ünlü AVM'si satışa çıkarılıyor! Resmi ilan yayınlandı

Ankara'nın yeni sayılabilecek ve büyüklüğü ile dikkat çeken Taurus AVM için şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. AVM'nin icradan satışa çıkarıldığı bildirildi.

Ankara'nın ünlü AVM'si satışa çıkarılıyor! Resmi ilan yayınlandı

Ankara'da şehrin sembolü haline gelen ve konumundan dolayı şehrin tam kalbinde bir bölgede olması ile insanların buluşma noktası olan Kızılay AVM'nin iflas etmesi herkesi şok etmişti. Olayın ardından benzer bir gelişme daha yaşandı.

O AVM İCRALIK OLDU

Kızılay AVM'yi yöneten şirketin iflas etmesi sonrasına söz konusu alanın akıbetinin ne olacağı uzun süre gündemde yer edinmişti. Esnafların dükkan kapatmaya gittiği AVM'nin şehrin tam ortasında yer almasına rağmen bu sonucu nasıl olduğu merak konusu olmuştu.

Bu gelişmenin ardından Ankara'da ikinci bir AVM krizinin daha yaşandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre şehrin gözde noktalarından Taurus AVM icradan satışa çıkarılıyor.

Ankara'nın ünlü AVM'si satışa çıkarılıyor! Resmi ilan yayınlandı

Konu ile ilgili Ankara Gayrimenkul Satış İcra Dairesi bir ilan yayınladı. Söz konusu ilanda 2 milyar 482 milyon TL bedel biçilen Taurus AVM'nin Mayıs ayında satış ihalesinin gerçekleştirileceği açıklandı. AVM'nin sahibi olan Taurus Balgat Alışveriş Merkezi Yatırım AŞ'nin borçlu olmasından dolayı böyle bir sonucun ortaya çıktığı öğrenildi.

GÖZLER MAYIS AYINDA

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan AVM 2013 yılında açılmıştı. Yaklaşık 11 yıl içinde AVM'nin icradan satış noktasına gelmesi sonrasında neler yaşanacağı merak konusu oldu.

Ankara'nın ünlü AVM'si satışa çıkarılıyor! Resmi ilan yayınlandı - Resim : 2

Mayıs ayında yapılacak ihale sonrasında AVM'nin yeni sahibinin belli olması beklenecek. Diğer AVM'lerde benzer bir durum olup olmayacağı ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak.

SONRAKİ HABER